Anasayfa Haber Ülke Dışından Alışverişe Vergi Geliyor

Ülke Dışından Alışverişe Vergi Geliyor

Türkiye dışında faaliyet gösteren internet sitelerinden yapılan alışverişlere vergi uygulaması geliyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye’de vergi mükellefiyeti olmayan firmalara vergi getirileceğini açıkladı. Türkiye’de mükellef olan ve internette satış yapan firmaların düzenleme dışında kalacağını belirten Ağbal, merkezi dışarıda olan bir internet sitesinin Türkiye’de mükellef olmaması halinde, alışveriş yapılırken belli bir oranda stopaj kesileceğini söyledi.

Elektronik ticaretin vergilendirilmesi konusunda birkaç alanda faaliyet yürüttüklerini kaydeden Ağbal, bunun için bir Bakanlar Kurulu kararı hazırlığı yaptıklarını bildirdi. Elektronik ortamda bankalar üzerinden yapılan para transferlerinde yurtdışı kaynaklı yapılacak ödemeler için stopaj kesilmesi sistemi getirilecek.

İnternet üzerinde yapılan ticaretin takibi için Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde 200 kişilik yeni bir birim kuracaklarını belirten Maliye Bakanı Ağbal, elektronik ticaretin vergilendirilmesi biriminin tüm faaliyetleri izleyeceğini söyledi. Maliye bakanı Ağbal, elektronik ticaretin yanı sıra, kargo hareketlerini de izleyeceklerini bildirdi.

Technopat Sosyal Alışveriş Kategorisi: İnternetten alışveriş yaparken kullanıcıların yaşadığı sorunları ve çözümlerini bulun…