Anasayfa Haber Xbox One X Duyuruldu! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Xbox One X Duyuruldu! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Uzun zamandır Project Scorpio adıyla gündeme gelen konsol, E3 fuarında görücüye çıktı. Konsolun ismi ise Xbox One X olarak belirlendi.

Xbox One X, hem Xbox 360 oyunlarını hem de Xbox One oyunlarını oynatabilecek. Microsoft, yeni oyun konsolunda “super sampling” teknolojisi kullanarak yeni oyunları 1080p televizyonlarda daha iyi gösterecek. 6 teraflopluk grafik gücü olan Xbox One X, rakibi PS4 Pro’yu bu konuda 1,8 teraflop farkla geçiyor. PS4 Pro, 4.2 teraflopluk grafik gücüne sahip.

Microsoft, yeni oyun konsolunda GPU motoru üzerine daha çok çalışmış. Xbox One X’deki kişiselleştirilmiş grafik motoru 1172 MHz frekansında çalışıyor. Bu değer PS4 Pro için 911 MHz iken Microsoft’un önceki konsolu Xbox One’da ise 853 MHz. Xbox One X, 4K filmler için de donanımlı. Cihaz piyasaya Ultra HD Blu-ray sürücüsü ile sürülecek ve 1 TB depolama alanı olacak.

Xbox One X, 900p ve 1080p çözünürlükteki Xbox One oyunlarını doğal 4K çözünürlükte rahatça oynatabilecek. “Doğal 4K” ne demek diye sorarsanız, “upscale” yani 1080p’lik görüntüyü 4K’ya uzatmak yerine gerçek 4K deneyimi sunacak. Diğer Xbox One ve Xbox 360 oyunlarında ise gözle görülür performans artışı olacak. Microsoft, yeni oyun konsolunun soğutmasında da bir hayli özenli davranmış. Xbox One X’te sıvı soğutmalı ve buhar bölmeli soğutma teknolojisi kullanılıyor. Bu soğutma sistemi GTX 1080 gibi üst seviye ekran kartlarında kullanılan sistem.

Microsoft, yeni oyun konsolunun şimdiye kadar yaptıkları en küçük Xbox olduğunu söylüyor. Cihazın tasarımı ise şu anda piyasada olan Xbox One S modeline bir hayli benziyor. Tıpkı Xbox One S’deki gibi arkasında Kinect portu yok, HDMI girişi var. Yeni konsolun şimdilik yalnızca bir sürümü bulunuyor: Siyah – 1 TB.

Xbox One X’in çıkışına özel 22 adet oyun sunulacak. Bunların arasında Crackdown 3, Forza Motorsport 7 ve Sea of Thieves oyunları bulunuyor. Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre ilk Xbox oyunları dahi yeni konsola gelecek. Firma, bunu yapmaya Crimson Skies oyunuyla başlayacak. 4K 60 FPS’de oynanabilen Forza Motorsport 7 oyununa ise aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz:

Microsoft’un yeni oyun konsolu Xbox One X, 7 Kasım 2017‘de 499 dolar fiyat etiketiyle çıkacak.