Anasayfa Haber Qualcomm, Samsung Yerine TSMC İle Çalışacak

Qualcomm, Samsung Yerine TSMC İle Çalışacak

Qualcomm, yeni 7 nm işlemcilerin üretiminde TSMC ile çalışacak.

İşlemci üretimi için iki senedir Samsung ile çalışan Qualcomm, Güney Koreli firmayla olan işbirliğini sonlandırdı. Bu durum uzun zamandır söylenti halinde dolaşıyordu. Qualcomm, 7 nm’lik yongaları dahi 1 seneyi aşkın bir süredir TSMC tarafından tedarik edilen parçalarla tasarlıyordu.

Qualcomm, Snapdragon 820 ve 821 yonga setlerinde Samsung’un 14nm işlem birimini kullanmış ve son amiral gemisi olan Snapdragon 835’te ise yine Samsung’un 10nm işlem biriminden yardım almıştı. İşlem numaraları küçüldükçe, yonga üzerinde transistörlerin sayısı da artıyor. Bu da demek oluyor ki gittikçe daha verimli, yani daha az enerji tüketip daha güçlü olan yongalar üretiliyor.

Ancak iş 7 nm boyutuna gelince Qualcomm işi biraz daha sağlama alıp bu konuda daha deneyimli olan TSMC ile çalışmak istemiş. 10 nm işlem birimini uzun vadeli bir çözüm olarak gören Samsung, yakın zamanda Apple için yonga üretimi işini de kaybetti. Zira her iki firma da 7 nm işlem birimini kullanmak isterken, Samsung henüz 7 nm’de çalışmaya hazır değil.

Güney Koreli teknoloji devi, 7 nm’ye geçmekte geç kaldı. Firma geçen sene yalnızca üretim işinden 4,44 milyar dolar kazandı ve bunun %40’ı sadece Snapdragon yonga seti üretiminden elde edildi. Bu sene ise Samsung üretim açısından oldukça kötü bir yıl geçiriyor.

Samsung’un 7nm ile 10nm arası bir form olarak 8nm işlem birimine yakın zamanda geçeceği de kısa süre önce duyuruldu. Yeni Exynos yonga setleri 8 nm ölçeğinde üretilecek.

İlginizi çekebilir: Qualcomm Snapdragon 845, Yeni ARM Çekirdeklerini Kullanacak