Anasayfa Haber Windows 10 ve Snapdragon 835 Etkileyici Sonuçlar Sunuyor

Windows 10 ve Snapdragon 835 Etkileyici Sonuçlar Sunuyor

Qualcomm’un güçlü yonga seti Snapdragon 835 ve Windows 10 oldukça uyumlu çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Computex etkinliğinde sahne alan Qualcomm, önde gelen yonga seti Snapdragon 835’in yeteneklerini Windows 10 üzerinde sergiedi.

Microsoft’un AR&GE sorumlularından Pete Bernard ve Qualcomm’un pazarlama departmanından Don McGuire eşliğinde gerçekleştirilen sunumda öncelikle Office uygulamaları test edildi. Test edilen uygulamalar her ne kadar Office 2016’nın 32-bit sürümünün emüle edilmiş sürümleri olsa da, elde edilen sonuçlar oldukça etkileyiciydi.

Gerçekleştirilen sunumda Excel üzerinde bir grafik hazırlanıp PowerPoint’e aktarılması ve elde edilen dosyanın Outlook ile bir e-posta adresine gönderilmesi gözlemlendi. Gelen yorumlara göre bu işlemlerin tamamı oldukça akıcı bir şekilde gerçekleşti.

Microsoft adına sunumda yer alan Peter Bernard, Office uygulamalarının ARM sürümlerinin yakın zamanda yayınlanacağını belirtti. Bernard aynı zamanda Microsoft’un Windows platformunda en çok kullanılan uygulamaları takip ettiğini ve Windows 10’un Snapdragon sürümünde bu uygulamaların emülatör katmanında akıcı bir şekilde çalışmaları için gereken adımların atıldığını ekledi.

Sunumdan elde ettiğimiz en önemli bilgilerden biri ise Snapdragon 835 yonga setinin sunduğu gelişmiş ağa bağlı uyku (connected-standby) modu. 7. nesil Intel Core işlemcilere kıyasla Snapdragon 835’in yaklaşık 5 kat daha etkili bir uyku modu sunduğu belirtildi. Microsoft ve Qualcomm, bu modda bilgisayarın anlık açılma, sürekli ağ bağlantısı ve sürekli Cortana desteği gibi özelliklere sahip olacağının sözünü verdi.

Qualcomm’un DSP desteği sayesinde Snapdragon 835 hem yukarıda listelenen özellikleri sorunsuz bir şekilde sunabilecek hem de x86 platformuna kıyasla  çok daha verimli pil kullanımının önünü açacak.