Anasayfa Haber AMD VEGA Yüksek Güç Tüketebilir

AMD VEGA Yüksek Güç Tüketebilir

AMD’nin yeni VEGA GPU’ları güç kaynağı gereksinimini yukarı taşıyacak gibi.

Radeon RX Vega adıyla piyasaya çıkacak olan ve Vega 10 silikonu üzerine temellendirilen ekran kartları hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen haberlere göre kartları SIGGRAPH 2017 etkinliğinde, Temmuz sonu gibi görebileceğiz.

AMD tarafından son kullanıcılar için duyurulan ilk VEGA temelli kart Radeon Pro Vega Frontier Edition olmuştu. Teknik özellikleri açıklanan kart, mağazaların listelerine bakıldığında epey yüksek bir güç gereksinimine sahip. Buna göre hava soğutmalı sürüm 300W TDP değeriyle gelirken daha hızlı olan sıvı soğutmalı model ise 375W TDP etiketine sahip. Bu, NVIDIA’nın son kullanıcılara sunduğu TITAN Xp ekran kartının 275W TDP değerinden çok daha yüksek.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda’daki teknoloji forumlarında yorum yapan bir MSI yetkilisi de VEGA’nın yüksek güç gereksinimini doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu. Tweakers.net’te yorum yapan “The Soruce” mahlaslı yetkili, Vega RX’in “aşırı derecede” yüksek güce ihtiyaç duyduğunu belirtti. Görünüşe göre VEGA ile birlikte tekrar yüksek Watt değerine sahip PSU’lara dönüş yapacağız.