Anasayfa Makale Windows 10 Sonic ile Sanal Çevresel Ses Deneyimi

Windows 10 Sonic ile Sanal Çevresel Ses Deneyimi

Windows 10, Creators Update ile birçok yeni özellik getirdi. Bunlardan birisi de Uzamsal Ses. Peki uzamsal ses nasıl aktif edilir?

Windows 10’un yeni özelliklerinden biri de Sonic. Sanal surround, yani çevresel ses deneiyimi sunan bu özellik, odyofilleri sevindirecek türden. Sonic, hoparlör ve kulaklıklarından daha iyi performans almak isteyenlerin de işine yarayacak.

Creators Update ile Windows 10’a Kulaklıklar için Windows Sonic isimli bir özellik eklendi. Bu özelliği, Görev Çubuğu’nda sağdaki hoparlör simgesine sağ tıklayıp Kayıttan yürütme aygıtları penceresini açtıktan sonra aktif olan kulaklık ya da hoparlörün üzerine çift tıklayıp açılan pencerede Uzamsal ses sekmesinden aktif edebiliyorsunuz. İsterseniz Görev Çubuğu’ndaki hoparlör simgesine sağ tıkladıktan sonra açılan menüden Uzamsal ses seçeneğine tıklayarak da hemen bu özelliğin menüsüne ulaşabilirsiniz. Bu özellik, kulaklık ve hoparlöre yani kayıttan yürütme aygıtına üç boyut hissiyatı katıyor.

Ancak kulaklık ve hoparlörle yapılan testlerde çok aşırı bir farkın görülmediğini de ekleyelim. Belki daha kaliteli ses aygıtlarında bu durum değişebilir. Konu hakkında görüş bildiren bazı kullanıcılar da daha iyi ses performansı aldıklarını söylemişler. Belki zamanla güncellemelerle bu özellik daha da geliştirilebilir.

Siz de deneyin ve yorumlarda görüşlerinizi belirtin!

İlginizi çekebilir: Windows 10 Yapı 16215 ile Gelen Yeni Özellikler