Anasayfa Mobil Nokia 3, 5 ve 6 Modellerine İlk Bakış

Nokia 3, 5 ve 6 Modellerine İlk Bakış

Nokia 3, 5 ve 6 Modellerine İlk Bakış
Nokia 3, 5 ve 6 Modellerine İlk Bakış

Nokia akıllı telefonlar artık Android işletim sistemiyle karşımızda. Türkiye’de de satışa sunulacak olan Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerini Türkiye tanıtımında gördük ve gördüklerimizi kısaca sizlerle paylaşıyoruz…

Cep telefonu piyasasına Lumia modellerini Microsoft’a satarak uzun süre veda eden Nokia geri döndü.

Bu dönüşün arkasında Finlandiya kökenli HMD Global firması var. Çin sermayesinin ekonomik desteğini alan şirket, Nokia telefonları, Nokia markasıyla üretip satmak üzere 10 yıllık bir lisans anlaşması imzaladı. Bu sayede Nokia, Android telefonlar ile tekrar karşımızda.

Türkiye’de de satışa sunulacak olan telefonlar 950, 1150 ve 1350 TL fiyatlara sahip. Nokia 3 resmi fiyatı 949 TL, Nokia 5 fiyatı 1150 TL, Nokia 6 ise 1350 TL.

Google ile özel bir anlaşma yapan şirket küresel olarak üzerinde hiç bir değişiklik yapılmamış saf Android işletim sistemli telefonlar sunacak. Bütün Nokia modelleri Android 7.0 ile geliyor. Vanilla Android sevip devamlı farklı markalar tarafından üretilen Nexus serisine ya da farklı ülkelerde satış yapan yerel markalara ısınamayanlar için güzel bir haber.

Üretimi Foxconn fabrikalarında yapılıyor. İlk bakışta teknik özelliklere baktığımızda orta seviye telefonlar olduğunu olduğunu görüyoruz. Bakalım Nokia’nın dönüşü nasıl karşılanacak. Duyuru bültenini de burada okuyabilirsiniz…

Technopat Veritabanı Üzerinde Detaylı teknik özellikler: