Anasayfa Haber Apple Telefon Alarmı İçin Yeni Patent Aldı

Apple Telefon Alarmı İçin Yeni Patent Aldı

Apple’ın yeni patenti, telefon alarmlarının çalışma şeklini kökten değiştirebilir…

Telefonlar pek çok kullanıcı için çalar saatin yerini aldı. Yatmadan önce sabah alarmı kurma alışkanlığı ve telefonu yatağın hemen yanına koymak son derece yaygın uygulamalar. Kimi kullanıcı için bu işlem her gün yapılırken, kimi kullanıcı o kadar düzenli ki alarm saatini hiç değiştirmiyor. Haberimiz özellikle günden güne ayarlama yapanları ilgilendiriyor.

Apple, bu konuda oldukça ilgi çekici bir patent almış durumda. Bu patent kapsamında Apple, akıllı telefon kullanıcılarının uyku düzenine göre telefonun alarmının otomatik olarak  ayarlamasını sağlıyor.

iOS’un gelişimiyle ve donanım olarak gelişen Apple ekosisteminde sağlık ve takip teknolojileri de gelişiyor. Kullanıcıların uyuma düzenlerini, otomatik olarak ölçümleme özelliği var. Özellikle Apple Watch, beraberinde gelen bir sağlık uygulamasıyla bileğinizde olduğu sürece uyku düzeninizi takip edebiliyor. Aslında hali hazırda bunu kullanan pek çok uygulama var.

Apple şimdi de bu ölçüm bilgilerini kendi uygulamasında kullanarak otomatik alarm kurma özelliği getiriyor. Patenti kısaca tanımlamak gerekirse, uyku başlangıç gecikmelerine göre alarmları ayarladığını söyleyebiliriz.

Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere, kullanıcının son 4 günde kaçar saat uyuduğuna dair bilgilerle ortalama bir uyku süresini tutturmak için alarm saatlerinde değişiklik yapılacak.

Apple, kullanıcının uyku mantığını anlamayı ve uyumadan önce neler yaptığını yani uyku öncesi alışkanlıklarını öğrenmeyi planlıyor. Uyku öncesinde diş fırçalamak, kitap okumak ve benzeri davranışlar bu uyku öncesi alışkanlıkları oluşturuyor.

Apple ayrıca kullanıcının uykuya dalıp dalmadığını kontrol edecek bir teknolojiyi de cihazlara entegre etmeyi düşünüyor.

Kullanıcının uyku düzeni, uykuya daldığı saatler, hangi saatler arasında uyuduğu gibi bilgiler toplanacak ve bu veriler eşliğinde ideal alarm saatleri ayarlanacak. Bu sayede kullanıcılar daha kaliteli ve düzenli uyuyacaklar. Apple’ın geçen ay Beddit’i de aldığı göz önüne alındığında, bu teknoloji için kullanabilecekleri de ihtimaller dahilinde.

Bu özelliğin ne zaman geleceğine dair herhangi bir bilgi henüz bulunmuyor. Zira daha detaylı ölçümler için yeni nesil cihazlar gerekebilir. Elbette bu patent ve Apple’ın konuya ilgisi aslında akıllı cihazlar ve hayat kalitesi konusunda daha uzun vadeli bir trendin parçası.