Anasayfa Haber Diablo 2 ve Warcraft 3 Remastered Yolda Olabilir

Diablo 2 ve Warcraft 3 Remastered Yolda Olabilir

Starcraft’tan sonra Diablo 2 ve Warcraft 3 Remastered yolda olabilir…

Oyun dünyasında gittikçe popülerleşen bir Remastered furyası var. Peki Remastered ne demek? Firmalar eski ve başarılı oyunlarını yeniden daha iyi grafik, oynanış ve ses kalitesiyle iyileştirip, oyuncuların beğenisine sunuyorlar. Geçtiğimiz günlerde Call of Duty serisinin en başarılı olan oyunu Modern Warfare, bu furyaya en son katılan yapım oldu.

Blizzard da pek çok klasik oyuna sahip ve oyuncular arasında sık sık “Şu oyunu yeniden yapsalar, yine oynarım!” sözlerini, forum konularını görmek mümkün. Elbette Blizzard kimseyi şaşırtmayarak klasik yeniden yapacağına dair bir basın duyurusu yapmadı.

Bu oyunların yeniden hazırlanacağı, firmanın internet sitesindeki kariyer bölümünde ortaya çıktı. Blizzard, Starcraft, Diablo 2 ve Warcraft 3’ün remastered sürümleri için yazılımcı – tasarımcı alımına yönelik iş ilanları yayımladı ve bu şekilde haber kesinleşmiş oldu.

Blizzard tarafından geliştirilen Diablo 2 ve Warcraft 3 oyunları da daha iyi grafiklerle yeniden piyasaya çıkan Remastered oyunlar arasında katılacak. Daha önce Starcraft Remastered duyurusunu yapan Blizzard, geçtiğimiz günlerde Diablo 2 ve Warcraft 3’ün de Remastered sürümlerini çıkaracağını resmi olarak duyurdu. Diablo 2, PC oyunculuğunda en çok tanınan oyunlardan birisi. Warcraft 3 ise kendisinden sonra gelen World of Warcraft fenomeninin biraz gölgesinde kaldı, bir Warcraft 4 göremedik bir türlü. Artık efsaneleşmiş bu iyi oyun da yeniden piyasaya sürülmek üzere hazırlanıyor.

Klasikleri kaçıran yeni nesil oyuncular ve eski oyunları yeni sistemlerinde sorun olmadan oynamak isteyenler için iyi bir haber. Remastered oyunların satışlarının akıbeti ne olur bilinmez. Daha önce Microsoft Age of Empires serisinde büyük başarı yakalamıştı. Peki siz Remastered oyunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?