Anasayfa Haber Vertu İflas Başvurusunda Bulundu

Vertu İflas Başvurusunda Bulundu

Zenginler için telefon üreten Vertu, iflas başvurusunda bulundu.

Kulağa biraz ironik geldiğinin farkındayız. “Zenginlere telefon üreten bir firma nasıl olur da iflas eder?” sorusunu sormak oldukça doğal. Ancak gelen bilgilere göre Vertu, iflasın eşiğinde.

İngiliz menşeili lüks telefon üreticisi Vertu, 50.000$’a kadar ürettiği timsah derili, titanyum gövdeli, safir ekranlı telefonlarıyla tanınıyor. Ancak firmanın maddi kaynağı tükenmiş durumda. Şirket bu yüzden mahkemeye başvurdu ve tedarikçiler ile çalışan ekibe ödeme yapılmasını istedi. Firmanın kalan son yöneticisi Jean-Charles Charki, mahkemeye yaptığı başvuruda Vertu’nun iflas ettiğini ve 30 Haziran son ödeme tarihli 500.000 Euro borcunu ödeyemeyeceğini belirtti.

Firmanın çalışanları da endişeli durumda. Şu anda maaşlar ödenemiyor ve çalışanların emeklilik katkı payları da verilemiyor. Üstelik firmanın emeklilik fonu da tükenmiş durumda olduğundan çalışanlar bu fondan da çıkarılmışlar. Vertu’nun şu anda borçlu olduğu tek mecra kendi çalışanları da değil. Qualcomm ve Microsoft gibi donanım ve yazılım üreticilerine de para sağlanamaması söz konusu.

Firma o kadar batmış durumda ki tedarik ve maaş ödemelerini bir kenara bırakın, atık yönetimi, haşere kontrolü, kira ve benzeri en basit giderler bile karşılanamıyor. Bu denli bir iflasa neyin sebep olduğuna dair bir açıklama da bulunmuyor. Finlandiyalı teknoloji firması Nokia tarafından 1998’de kurulan Vertu, akıllı telefon piyasasında oldukça farklı bir yere sahipti. Ancak satış politikaları tutmadığından dolayı firma iflas etmiş durumda. Anlaşılan bundan sonra zenginler de normal telefon almak zorunda kalacak.