Anasayfa Haber NVIDIA’nın Yeni Sürücüsü Netflix 4K Desteği Sunuyor

NVIDIA’nın Yeni Sürücüsü Netflix 4K Desteği Sunuyor

NVIDIA’nın yeni sürücüleriyle birlikte 4K Netflix içeriklerini ekran kartı gücüyle izlemek mümkün.

Netflix için dünyanın en popüler yayın akışı sitesi denilebilir. İçerisinde kült, popüler dizi ve filmleri bulabileceğiniz gibi sitenin kendine has prodüksiyonları da bulunuyor. Desteklenen içeriklerde farklı dillerde dublaj ve altyazı seçeneğinin sunulmasının yanı sıra, çoğu içerik de 4K çözünürlüğünde izlenebiliyor. Ancak 4K içerik izlemek isteyenler şimdiye kadar grafik kartının performansından yaralanamıyordu. İçerikleri 4K çözünürlüğünde izleyebilmek için Intel Kaby Lake, AMD Summit Ridge ve AMD Bristol Ridge gibi yeni nesil işlemcilere de sahip olmak gerekiyordu. Fakat NVIDIA’nın yeni yayımladığı sürücülerle bu ihtiyaç ortadan kalkıyor.

GeForce 384 serisi sürücüler, 5 yıllık Fermi mimarisine sahip grafik yongalarına DirectX 12 desteği getirmenin yanı sıra Netflix’te 4K Ultra HD desteğini eski nesil CPU’larla da verebiliyor. aethervisor takma adını kullanan bir Reddit kullanıcısı, eski bir CPU ve GTX 1080 ile Netflix’te 4K izlemeye başladıktan sonra bu durum gündeme düştü. Güçlü bir GPU ve son sürüm sürücü yazılımı ile birlikte artık Netflix’te 4K çözünürlük görmek mümkün.

Hem Netflix’in Windows Store’daki uygulamasından hem de siteye Microsoft Edge ile bağlanarak desteklenen içerikler 4K izlenebiliyor. Diğer tarayıcılar için ise kesin bir bilgi mevcut değil.

İlginizi çekebilir: Rootlu Android Cihazlarda Netflix Kullanımı Engelleniyor