Anasayfa Haber AMD Ryzen Platformunda Yeni DDR4 Rekoru Kırıldı

AMD Ryzen Platformunda Yeni DDR4 Rekoru Kırıldı

AMD, Ryzen platformuna yapılan güncellemelerin meyvesini toplamaya başladı.

Avustralyalı bir hız aşırtıcı tarafından AMD sistemlerde yeni bir DDR4 rekoru kırıldı. Rekor, AMD Ryzen platformunda yapıldı ve 4079.2 MHz değerine ulaşıldı. Bu rekora ulaşılmasında ise Ryzen’in sahip olduğu bellek frekansı desteğinin önemli bir rolü bulunuyor.

Ryzen platformu, bellek frekans desteği konusunda sıkıntılar yaşıyordu. CPU güçlü olsa da yazılımsal destek iyi olmadığı için kullanıcılar bazı bellekleri tam verimle kullanamadılar. Ancak AGESA ve diğer güncellemelerle Ryzen platformu şu anda eskisinden daha iyi bir halde. Bu bağlamda hem oyun performansında hem de bellek frekans desteği konusunda Ryzen, kullanıcılara daha yüksek bir performans sağlayabiliyor. Bu güncellemeler sonrasında AMD’nin bellek frekans desteğini ölçmek için “newlife” takma adını kullanan bir hız aşırtma uzmanı, AMD Ryzen platformunda bellek frekans aşırtma testi yaptı. Newlife, testte 4079.2 MHz değerine ulaştı.

Testte kullanılan RAM’lerin tam kodu F4-3600C17-4GTZ. Bu, 8 GB kapasiteli G.Skill Trident Z E-die bellek kiti oldu. Bellekler normalde 3600 MHz frekansında çalışıyor. Bellek zamanlamaları ise 18-20-20-58-93-1 şeklinde. GIGABYTE AORUS AX370-Gaming K7 anakartta yapılan hız aşırtma denemeleri sonucunda frekansları 4079.2 MHz’e kadar çıkartılarak yeni bir Ryzen DDR4 rekoru kırıldı.

Aşağıdaki görsellerden testin detaylarını inceleyebilirsiniz.