Anasayfa Haber Tesla Dünyanın En Büyük Lityum İyon Pilini Üretecek

Tesla Dünyanın En Büyük Lityum İyon Pilini Üretecek

Tesla’nın “100 günde yapamazsak bedava” sözü bu günden itibaren geçerli.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, bilişim ve yenilikler konusunda dünyanın belki de en ilginç lideri. Bazen çılgın fikirleriyle öne çıkan kişiliği, Tesla’nın politikalarında da göze çarpıyor. Geçtiğimiz Mart ayında Avustralya’nın enerji çözümleri için dünyanın en büyük Lityum İyon bataryasını üreteceğini söyleyen Tesla, bu projeyi 100 gün içinde hazır edemezse ücretsiz olarak teslim edeceğini söylemişti.

2016’nın Eylül ayında Güney Avustralya’da büyük bir enerji krizi yaşanmıştı. Bu problem, ülkede devasa bir enerji kesintisine neden olmuş, hem tüm ülkeyi karanlıkta bırakmış hem de şirketleri 367 milyon Avustralya Doları maddi kayba uğratmıştı. Ülke içerisinde konu hakkında tartışmalar başlamış ve bazı kesimler bu durumun kapatılan kömür yakıtlı enerji istasyonlarından sonra sistemlere fazla yük binmesinden, bazı kesimler de rüzgar çiftliğinde yapılan hatalardan dolayı meydana geldiğini söylemişti. Elon Musk da Mart ayında Twitter’da bir gönderisinde bu durumu ele almış ve Güney Avustralya’yla birlikte sorunun yaşandığı konuma yeni bir enerji sistemi inşa edeceğini söylemişti.

Konu hakkındaki yeni gelişme ise Tesla’nın resmi olarak Güney Avustralya ve Fransız enerji şirketi Neoen ile işbirliği yaptığını açıklaması oldu. Bu işbirliği ile dünyanın en büyük sürdürülebilir enerji sistemi kurulacak. Bu sistem, 100 MW/129 MWh gücünde olacak. Önümüzdeki Aralık ayında tamamlanacak olan sistem, 30.000’den fazla evin enerji ihtiyacını karşılayabilecek.

İlginizi çekebilir: Samsung ve LG Daha Güvenli Bataryalar Üretecek