Anasayfa Haber Android, Hatalı Programları Zorla Durduracak

Android, Hatalı Programları Zorla Durduracak

Android donma sorunları yeni özellikle tarihe karışacak.

Android kullanıcılarının en şikayetçi olduğu konulardan biri her programın sistemle uyumlu çalışmaması ve telefonun donmasına neden olmasıdır. Başa böyle bir durum geldiğinde kullanıcıların tepkisi genelde aynı: geri tuşuna onlarca kez basmak. Android geliştiricileri de bu durumun önüne geçmeye karar verdi. Android 7.1 Nougat sürümüne gizliden bir özellik eklendi ve bu özellik, sizin panikle geri tuşuna bastığınız zaman açık olan programı zorla durduruyor.

Şunun da altını çizmekte fayda var, Google bu özelliği resmi olarak duyurmadı. Ünlü geliştirici sitesi XDA Developers tarafından son Android Nougat inşasında bu özelliğin koduna rastlandı. Özellik hakkında daha da açık olmak gerekirse, işletim sistemi, kullanıcının saniyenin üçte biri aralıklarla toplamda dört kez geri tuşuna basmasını panik olarak algılıyor ve o anda açık olan programı zorla kapatarak ana ekranı açıyor. Bu özellik, işletim sisteminin hem stabilitesini hem de güvenliğini artırıyor. Zira bir programın aniden donması sisteme zararlı yazılım yüklemeye çalışmasından da kaynaklanabilir.

Bu gerçekten oldukça iyi bir düşünce. Fakat özelliği kullanabilmek için Ayarlar’dan etkinleştirmek gerekiyor. Şu anda Android 7.1 Nougat sahipleri bu özelliğe sahip değiller. Google, görünüşe göre bu özelliği sınırlı sayıda kullanıcıya sunuyor ve test ediyor.