Anasayfa Haber RX Vega Modellerinin İsimleri Belli Oldu

RX Vega Modellerinin İsimleri Belli Oldu

AMD Radeon RX Vega serisine ait üç kartın kod adı ortaya çıktı.

AMD, Vega mimarisine sahip ilk ekran kartını Raden Pro Vega Frontier Edition ismiyle profesyonellere yönelik olarak çıkarmıştı. Bu karttan sonra gelecek olanlar ise hem genel kullanım hem de oyunculara yönelik olan RX Vega serisiydi. Bu seride var olacak kartların kod adları bugün itibariyle ortaya çıktı: Vega XTX, Vega XT, Vega XL.

RX Vega XTX

Bu kartta AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition ekran kartındaki GPU’nun aynısı yer alıyor. Aralarındaki tek fark ise XTX’in fabrika çıkışlı su soğutmalı olması. 8 GB belleğe sahip ekran kartı toplamda 375 W güç çekecek. Bunun 300 W kadarı yalnızca GPU tarafından harcanacak.

RX Vega XT

Bu kart normal, hava soğutmalı olacak. 285 Watt güç tüketim değeri olacak ve bunun 220’si GPU tarafından harcanacak. Vega FE ile aynı GPU’ya sahip ancak oyun ve genel kullanım için optimize edilmiş bir kart. Bu kart da 8 GB belleğe sahip.

RX Vega XL

İçlerinde en ilginç olan kart ise bu. Vega XTX ve Vega XT’de bulunan 4096 akış işlemcisi bu kartta 3584 sayısına indirgenmiş. Kartın tasarımı da AMD’nin çalıştığı firmalar tarafından yapılacak ve AMD tarafından stok bir tasarıma sahip olmayacak, satışı da sadece iş ortakları tarafından gerçekleştirilecek. Güç tüketim değerleri ise Vega XT ile aynı. Akış işlemcilerinin azaltılması sonucunda yine aynı tüketim değerlerinin elde edilmesi biraz garip. Bu kartın bellek boyutu bilinmiyor.

Kod adları, ürünlerin çeşitlerinin nasıl olacağına dair bize fikir veriyor. Ancak kesinleşmiş piyasa isimleri olmadıklarından ötürü her an değişebilirler, bunu da belirtelim.

İlginizi çekebilir: AMD RX Vega’nın Özellikleri Belli Oldu: GTX 1080’i Geçiyor