Anasayfa Haber Google Play’e HDR Desteği Geldi

Google Play’e HDR Desteği Geldi

Google Play Filmler ve TV uygulamasında filmler artık daha zengin renklere sahip.

Görselliğin öneminin arttığı günümüzde, film ve dizi gibi medya ürünlerinin daha iyi renk desteği sunmaya çalışması kaçınılmaz. Bunun için geliştirlen bir standart da HDR, yani Yüksek Dinamik Aralık. Bu teknoloji, izlediğimiz içeriklerin renklerinin çok daha derin olmasını amaçlıyor. Daha iyi izleme deneyimi sunmak isteyen Google Play Filmler & TV uygulaması da bundan sonra HDR desteği sunacak.

Özellik şimdilik yalnızca ABD ve Kanada tarafından kullanılabiliyor. Diğer ülkelere sunulup sunulmayacağı henüz kesin değil. Google Play Filmler içerisinde şu anda sadece birkaç filmde HDR desteği bulunuyor. Bu filmlerin HDR desteğinden faydalanabilmek için tabii ki bir de HDR monirörünüz olması lazım. Bunun için şu anda piyasadaki en güzel örneklerden biri ise Samsung C27HG70.

Şüphesiz ki Google’ın filmlere HDR desteği getirmesi oldukça önemli bir gelişme. Öte yandan Google Play tarafından sunulan filmleri televizyonunda HDR olarak izlemek isteyen fakat TV’si HDR olduğu halde akıllı olmayanlara da güzel bir haberimiz var. Bu tür monitörlerde de Chromecast Ultra kullanarak yeni özellikten faydalanabilirsiniz. Chromecast Ultra kısaca akıllı olmayan TV’leri kısmen akıllı TV’lere dön19üştürebilen bir cihaz.

Her şey tamam olduğunda geriye yalnızca Google Play içerisinde HDR etiketi olan filmleri bulmak kalıyor. Şu anda Mad Max: Fury Road, Fantastic Beasts ve Where to Find Them gibi yapımlar HDR desteğine sahip. Google, HDR desteği konusunda Warner Bros. ve Sony gibi isimlerle çalıştığından bahsi geçen özellik ileriki zamanlarda daha çok filme eklenecek ve daha fazla ülkenin erişimine açılacak. Ancak firmanın bu konuda herhangi bir demeci olmadığının da altını çizelim.

İlginizi çekebilir: HDR Format Savaşları Tüketiciyi Nasıl Etkileyecek?