Anasayfa Haber Ataribox Konsolu Görücüye Çıktı

Ataribox Konsolu Görücüye Çıktı

Atari firması, Ataribox modeli ile konsol dünyasına dönüyor.

Atari, 90’lı yıllarda kasetli oyun konsollarıyla çocukların gönlünde taht kuran bir oyun konsoluydu. Silah aparatının, nereye nişan aldığımızı nasıl anladığını çözemediğimiz, oyun kasetleri bozulduğunda üfleyerek tamir ettiğimiz Atari, yeni nesil konsol dünyasına Ataribox modeliyle adım atıyor.

Ataribox, Atari 2600 modeli üzerine temellendirilen bir oyun konsolu. Projenin geliştirici ekibi tarafından yayınlanan bir gönderide yeni konsolun görüntüleri de paylaşıldı. Ataribox’ın iki sürümü olacak. Birinin ön paneli tahtadan olacak, diğeri ise siyah renkte ve kırmızı logolu olacak. Klasik Atari tasarımı dikkate alınarak yapılan yenilikler, bütün bir dizayn oluşturmuş. Konsolda 4 adet USB yuvası, birer adet de HDMI portu ve SD kart yuvası olacak.

Ataribox’ın oyun desteğine de değinecek olursak, hem klasik hem de güncel oyun içeriklerine sahip olacağını söylemek mümkün. Konsolda hangi oyunların yer alacağına, konsolun fiyatına ve çıkış tarihine dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Konsol hakkında yeni bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

Ataribox’ın tasarımına dair ipuçları veren bu kısa videoyu izleyebilirsiniz:

İlginizi çekebilir: Atari, Nesnelerin İnterneti Üzerinde Çalışıyor