Anasayfa Haber Sony Xperia XZ1 Özellikleri Ortaya Çıktı

Sony Xperia XZ1 Özellikleri Ortaya Çıktı

Sony Xperia serisi amiral gemisi modellerine bir yenisini daha ekliyor.

 

Sony, daha önce hesaplı ve Compact serisi modellere son vereceğini, ara modeller yerine amiral gemilerine ve orta bütçe modellere ağırlık vereceğini duyurmuştu.

Fakat yeni test sonucu bu açıklamaya biraz ters duruyor. Daha önce yine bu klasmanda olan Sony G8441’in özellikleri sızmış ve bunu sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise G8341 kod adlı bir Sony modeli yine AnTuTu’da ortaya çıktı.

Diğer cihaz gibi G8341 de Snapdragon 835 yonga setine sahip. Bu durum da onu orta seviyede bir telefon olmaktan çıkarıyor. Firmanın amiral gemisi 2017’de de epey kalabalık olacak. Cihazın ortaya çıkan diğer özelliklerinden de bahsedecek olursak 4 GB RAM ve Android 7.1.1’den bahsedebiliriz.

Telefonun sahip olduğu özellikler dolayısıyla çıkması beklenen Xperia XZ1 olduğu düşünülüyor. Kendisinin AnTuTu sonuçları da aşağıdaki görselde:

Japon teknoloji firması Sony tarihi boyunca pek çok yeniliğe ve başarıya imza attı. Ancak değişen mobil dünyada istediği oranda başarıyı bir türlü yakalayabilmiş değil. Şirket, “Premium standart model” kapsamına koyduğu cihazları istediği kadar satamamaktan yakınmıştı. Bunu özellikle kamu ile zorunlu paylaşılan ve hissedarları etkileyen, piyasa açıklamalarından görebiliyoruz.

Çıkardıkları telefon modelleri arasında güzel ve kullanışlı cihazlar olsa da cihazlarda seneler geçtikçe bir devrim meydana gelmiyor ve temel noktalar pek değişmiyor. Onun dışında Sony, kullanıcılara o kadar fazla seçenek sunuyor ki seçim yapmak pek kolay olmuyor. Çözüm daha anlaşılabilir bir ürün ailesi olmalıydı ama böyle olmadı.

Dahası haber arşivimize baktığımızda şirketin çok fazla açıklama değişikliği yaptığını görüyoruz. Bir gün modellendirme stratejilerinin rayına oturacağını ve açıklamaların tutarlı hale geleceğini umuyoruz. Bakalım Sony’nin yeni modelleri bekleneni verebilecek mi.

İlginizi çekebilir: Sony Xperia XA1 Ultra Fiyatı ve Özellikleri