Anasayfa Haber Yeni Bir iPhone SE Dedikodusu

Yeni Bir iPhone SE Dedikodusu

Herkes iPhone 8 modellerinden bahsederken arada kalmış bir bilgi, yeni bir kompakt iPhone SE modelini işaret ediyor…

iPhone SE, Apple’ın küçük ekran ama yüksek performans seven ve bunu iOS ekosistemiyle yani iPhone ile isteyen kullanıcıları için ürettiği farklı bir telefondu. Daha önceki iPhone SE inceleme videomuzda artı ve eksilerini sizlerle paylaşmıştık. Özellikle Sony’nin Compact modellerinde strateji değişikliği pek çok kullanıcıyı çok fazla alternatifin olmadığı küçük ama güçlü telefon pazarında iPhone SE’yi değerlendirmeye yöneltmişti.

Bu cihaz abilerinin gölgesinde kalsa da seven bir kitlesi var. iPhone 8 hakkında söylenti haberleri durmak bilmezken, Apple’ın alternatif olarak sunduğu iPhone SE’nin yeni sürümüne dair şimdiye kadar kesin bir bilgi söz konusu olmadı. Fakat yeni ve şüpheli bir bilgilere göre iPhone SE’nin yeni sürümü Ağustos’ta düzenlenecek resmi bir etkinlikle duyurulabilir. Kaynak ise Fransız iGen yayını oldu. Doğru çıkarsa gelecek sızıntılar için bu kaynak dikkat çekecek, söylenti olarak kalırsa daha sonra yeni sızıntılarda pek itibar edilmeyecek.

Peki doğru olduğu olduğunu varsayarsak ne bekleyebiliriz? Daha önceki haberimizde iPhone 8’in gecikeceğinden bahsetmiştik. Yeni bilgiler bağlamında ise iPhone 8’in iPhone SE’den iki ay sonra, yani Ekim ayında piyasaya sürüleceği söyleniyor.

Emin olduğumuz tek şey var, o da iPhone 8’in normalden daha geç pazara çıkacağı. Apple şimdiye kadar yeni telefonlarını hep Eylül ayında piyasaya sürerdi. iPhone 8 için bu gelenek bozulacak.

iPhone SE’ye dönersek, yalnızca küçük boyutlu bir iPhone değil, bir yandan da Apple’ın Asya pazarındaki gücü denilebilir. Apple’ın özellikle Asya pazarında oldukça büyük bir rekabet durumu var. Zira Asya tarafında üreticiler yüksek kapasiteli donanımları düşük fiyatlarla sunuyor. Hatta Çinli markaların devlet tarafından da destek aldığı batılı markalara dolaylı yollardan zorluk çıkartıldığı bile idda ediliyor. iPhone SE bu açıdan önemli bir model. Zira bu cihaz uygun fiyata performanslı bir deneyim sunuyor.

İlginizi çekebilir: iPhone 8 Hakkında Tüm Bilinenler