Anasayfa Haber BattleTech Gelecek Seneye Ertelendi

BattleTech Gelecek Seneye Ertelendi

BattleTech için verilen çıkış tarihi 2018’e ertelenirken, kapalı Beta için de hazırlık başladı.

MechWarrior oyunlarının geçtiği evren olan BattleTech üzerine yapılan son oyun 2009 yılında piyasaya çıkmıştı. Aslen bir masaüstü oyun evreni olan BattleTech, dev robot simülasyonları kadar sıra tabanlı taktik strateji oyunlarıyla da ünlüdür.

Orijinal BattleTech evreninin yaratıcılarının da içinde bulunduğu Harebrained Schemes firması tarafından 2015 yılında yeni bir Battletech oyununun yapılmasına başlanmıştı. Yine klasik bir markanın devamı olan Shadowrun Returns ile hayli başarı kazanan şirket, oyuna ayrılan 1 milyon dolar bütçeye ek olarak Kickstarter üzerinden de 3 milyon dolara yakın para toplamayı başarmıştı.

Sıra tabanlı taktik bir Mech stratejisi olması planlanan yeni Battletech oyunun 2017 sonunda çıkması planlanıyordu. Ancak yapımcılar testlerde daha fazla zaman ihtiyaçları olduğunu görmüş ve çıkış tarihini 2018 yılına erteleme kararı almışlar.

Çıkış tarihi ertelenen oyun için bir de Beta testi düzenlenecek. Henüz tarihi belli olmayan teste Kickstarter katılımcıları arasından seçilenler girecek. Yapımcılar özellikle yapay zeka konusunda daha fazla geliştirmeye ihtiyaç olduğunun altını çiziyorlar.