Anasayfa Haber Blizzard Karar Değiştirmek Zorunda Kaldı

Blizzard Karar Değiştirmek Zorunda Kaldı

Blizzard bir süre önce Battle.Net adını emekliye ayıracağını duyurmuştu ancak karar değiştirmek zorunda kaldı.

Battle.Net ismi Blizzard’ın online oyun servisi olarak akıllara kazınmıştı. İlk Diablo günlerinden beri kullanılan bu isim, şirketin oyunlarıyla özdeşleşmişti. Ancak Blizzard yönetimi bu konuda bir yenilik yapma kararı almıştı.

Bir süre önce Battle.Net adını emekliye ayıracağını açıklayan Blizzard, tüm online oyun hizmetlerini Blizzard olarak değiştireceğini duyurmuştu. Sunulacak çeşitli hizmetler de buna uygun olarak Blizzard Streaming ve Blizzard Voice ve benzeri şekillerde adlandırılacaktı.

Ancak aradan geçen zamanda kullanıcıların bu değişime pek uyum gösteremedikleri ortaya çıktı. Battle.Net gibi arkasında 20 yıllık bir birikim olan adı anmayı bırakmayan kullanıcılar, Blizzard’ın yeni isimlendirme politikasına uyum sağlayamadılar.

Bu yüzden de Blizzard yönetimi yapılan açıklamanın üzerinden bir yıl bile geçmeden geri adım atmaya karar verdi. Battle.Net ismini yeniden kullanacak olan şirket, artık tüm servisi Blizzard Battle.Net olarak adlandıracak. Şüphesiz tüm oyuncular da Battle.Net demeye devam edecekler.