Anasayfa Haber AMD Raven Ridge Hakkında Yeni Söylentiler Var

AMD Raven Ridge Hakkında Yeni Söylentiler Var

AMD’nin yeni Raven Ridge APU’sunda Zen ve Vega teknolojilerini birleştireceği iddia ediliyor.

AMD bu yıl çıkardığı Ryzen serisi işlemcilerle uzun bir aradan sonra işlemci pazarında yeniden güçlü bir oyuncu konumuna girdi. Fiyat ve performans açısından hayli tatmin edici olan işlemciler, ciddi satış yakalamayı başardı.

Şirketin yakında yeni nesil Vega ekran kartlarını da piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu yeni ekran kartlarının da üst seviye performans isteyen kullanıcıları hedefleyeceği sır değil. Ancak işlemci ve ekran kartındaki bu atılımlar, bir soruyu da gündeme getirdi. Şirketin APU sınıfı tümleşik işlemcilerinde durum ne olacak?

Bir süredir AMD mühendislerinin üzerinde çalıştığı bilinen Raven Ridge APU ailesinin bu soruya ciddi bir cevap vereceği tahmin ediliyor. İnternete sızan OpenCL tablolarındaki verilerden yola çıkarak yapılan varsayımlar, şirketin Raven Ridge APU’larında Zen ve Vega mimarilerini bir araya getireceğine işaret ediyor.

Eldeki verilere göre Raven Ridge APU üzerinde Zen mimarisine sahip 4 işlemci çekirdeği ve 8 mantıksal çekirdek bulunacak, 8 MB L3 önbellek kapasitesi olacak. Bunun yanında Vega mimarisi de 12 NGCU, yani 768 akış işlemcisi ile Raven Ridge üzerinde yer alacak. Bu yeni APU’nun daha önce Summit Ridge ile olduğu gibi tümleşik bir güney köprüsü kullanacağı da tahmin ediliyor.AMD’nin ilk seri Raven Ridge APU’ları mobil Ryzen 5 ve Ryzen 7 serileri adı altında piyasaya süreceği tahmin ediliyor. Raven Ridge ailesinin masaüstü sürümleri ise biraz daha sonra piyasaya çıkarılacak. Şimdilik çıkış tarihleri ya da fiyatlandırma hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: AMD APU Sistemlerde RAM Frekansını Arttırma