Anasayfa Haber Intel 8. Nesil İşlemcileri Pazara Sürmeye Başladı

Intel 8. Nesil İşlemcileri Pazara Sürmeye Başladı

Intel bugün itibariyle sekizinci nesil işlemcilerinin ilk bölümünü resmen pazara tanıttı.

Intel tarafından Gen 8 olarak tanımlanan yeni seri işlemcilerin ilk grubu resmen pazara çıkıyor. Bu ilk gruptaki işlemciler Intel’in Kaby Lake Refresh olarak tanımladığı düşük voltajlı modeller oldu. Intel bu işlemcileri dizüstü bilgisayarlar için tasarladı.

Kaby Lake Refresh ailesi 14 nm+ teknolojisiyle üretiliyor. Bu aile aslında Skylake ailesinin güncellenmiş hali olan Kaby Lake ailesinin daha rafine edilmiş bir sürümü. Düşük voltajlı bu işlemcilerde 2 adet Core i5 ve 2 adet Core i7 modeli mevcut.

Taşınabilir cihazlar için geliştirilen yeni işlemcilerde, Kaby Lake ailesinden farklı olarak 4 çekirdek ve 8 iş parçacığı kullanılmış. Intel bu işlemcilerin 15 Watt güç tüketimine rağmen önceki sürüme göre %40 daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

Ancak tabii ki Gen 8 işlemciler sadece bu 4 model ile sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki aylarda Intel’in Coffee Lake, Cannon Lake ve Ice Lake ailelerinden işlemcileri de sırasıyla çıkarması bekleniyor. Bu işlemciler arasında daha güçlü masaüstü modelleri de bulunacak.

Coffee Lake ile 14 nm++ üretim teknolojisine geçilirken, Cannon Lake ve Ice Lake modellerinde 10 nm boyutuna inilmesi planlanıyor. Daha da ileride ise 7 ve 4 nm boyutlarında üretim planlanıyor, ancak bu konudaki sorunlar halen çözülmüş sayılmaz.