Anasayfa Haber AOC, AGON³ Monitörlerini 2018’de Satışa Sunacak

AOC, AGON³ Monitörlerini 2018’de Satışa Sunacak

AOC, oyuncular için tasarladığı AGON³ model oyuncu monitörlerini 2018’de piyasaya sürecek.

AGON³ modelini diğer ürünlerden ayıran en belirgin özellik ise 0,5 ms tepki süresine sahip olması. AUO TN panele sahip olan ekranlar, hem G-Sync hem de FreeSync 2 destekli olacak.

2560×1440 çözünürlük sunacak olan monitörler, AMD kullanıcılarını sevindirecek türden. 144 Hz yenileme oranına sahip bu modelin FreeSync 2 sürümü, G-Sync destekleyeninden daha ucuz bir fiyatla satışa sunulacak. FreeSync 2 destekleyen AGON³ 599 Euro etiketiyle piyasaya sürülürken, G-Sync destekleyen AGON³ ise 699 Euro fiyatıyla raflarda olacak. Bunun sebebi ise iki marka arasındaki HDR farklılıkları.

Yüksek Dinamik Menzil anlamına gelen HDR, kullanıcılara çok daha iyi bir renk deneyimi sunuyor. Fakat her HDR aynı değil. NVIDIA’nın HDR için gerektirdiği değer en az 1000cd/m² iken bu değer AMD’de sadece 400cd/m² lüminans, yani parlaklık. Öte yandan AGON³ monitörler kavisli ekrana sahip olacak. Şimdiye kadar, Quantum Dot hariç, kavisli ekranlarda IPS ya da VA panel kullanılıyordu. Bu paneller güzel görüntü verse de tepki süreleri çok iyi değildi. AGON³ model monitörlerde kullanılacak kavisli ekranlar ise AU Optronics tarafından üretilen ve 0,5 ms gecikme süresine sahip panellere sahip.

Firma, ekranın görüntü kalitesi sorulduğunda da bir Quantum Dot olmasa da IPS’den daha iyi olduğunu belirtti. AOC, AGON³ modelinde kullanılacak TN panelin, şimdiye kadar piyasadaki en iyi görüntüyü vereceğini iddia ediyor. Görüş açıları standart TN panel ile aynı olsa da bunu çok fazla önemsemediklerini dile getiriyorlar. Monitörler için henüz kesin bir çıkış tarihi bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: AOC Agon AG271QX İncelemesi