Anasayfa Haber Hyperloop, 324 Kilometre Hıza Ulaştı

Hyperloop, 324 Kilometre Hıza Ulaştı

Hyperloop için yapılan yarışmalar, kapsülün 324 km hızda seyahat etmesini sağladı.

Elon Musk tarafından başlatılan Hyperloop projesinin gelişmesi için yarışmalar da düzenliyor. Kapsülü daha da iyileştirmek ve yüksek hızlara çıkmasını sağlamak için yapılan yarışmada, Alman menşeli 30 öğrenciden oluşan bir takım, kapsülün 324 km/s hızına ulaşmasını sağlayarak yarışmayı kazandı.

Yarışma SpaceX’in Kaliforniya’daki merkezinde düzenlendi. Yarışmaya katılan ekiplerin amacı ise ulaşım kapsülünün 1,2 kilometre boyunca yapacağı seyahatte en yüksek hıza ulaşmasını sağlamaktı. Kendilerine WARR Hyperloop ismini veren Alman öğrencilerin takımı da kazanan ekip oldu.

WARR tarafından geliştirilen prototip, hafif karbonfiber malzemeden oluşan yapısıyla diğer katılımcıların prototiplerini geride bırakmayı başardı. Yarışmaya Kanada, İsviçre ve ABD’den de gruplar katıldı. 79 kg ağırlığındaki bu kapsül, 50 kW gücündeki bir elektrik motorundan güç alarak çalışıyor. Durmak için de kapsüle yerleştirilen dört adet hava basıncıyla çalışan bir fren sistemi kullanılıyor. Bu sayede kapsülün 5 saniye içinde tamamen durması sağlanıyor.

Münih Teknik Üniversitesi’nden Ocak 2017’deki ilk yarışmaya da katılan ekip, o zaman da en hızlı kapsül ödülünü kazanmıştı. İlk yarışmada geliştirilen kapsül, 93 km/h hıza ulaşmıştı. Anlaşılan yeni nesil ulaşım sistemlerinde de Almanların büyük bir payı olacak.

İlginizi çekebilir: Hyperloop One İlk Testini Başarıyla Gerçekleştirdi