Anasayfa Haber Galaxy S9’da Parmak İzi Okuyucusu Yer Değiştirebilir

Galaxy S9’da Parmak İzi Okuyucusu Yer Değiştirebilir

Yeni Samsung telefonlarda parmak izi okuyucusunun konumu yer değiştirebilir.

Yakın zamanda Note 8’i piyasaya süren Samsung, yakında Galaxy S9 ve S9+ modellerini çıkaracak. Bu cihazların özelliklerine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Fakat söylentilere göre S8 ve Note 8’de şikayet konusu olan parmak izi okuyucusunun konumu, Galaxy S9’da yer değiştirebilir.

Bilindiği üzere Galaxy S8 ve Note 8’de parmak izi okuyucusu, arka kameranın yanına yerleştirilmişti. Bu durum Galaxy S9’da değişebilir. Söylentilere göre Samsung, yeni amiral gemisinde parmak izi okuyucusunu telefonun arkasının orta kısmına yerleştirecek. Bu sayede erişim daha kolay olacak.

Kullanıcıların bu konuda en çok beklediği yenilik ise ekrana dahili parmak izi okuyucusu konması. Zira ekrana gömülü bir tarayıcı sayesinde hem çerçeve boyutları daha da azalabilir, hem de telefon daha kullanışlı hale gelebilir. Ancak yakın gelecekte böyle bir tasarım değişikliği, en azından Samsung telefonlarda beklenmiyor.

Snapdragon 845 kullanılabilir

Galaxy S9’un sahip olması beklenen diğer özelliklerinden de bahsedecek olursak, Snapdragon 845 yonga setini kullanan ilk telefonlardan olabileceğini söyleyebiliriz. Henüz kesinleşen bir durum olmasa da Güney Koreli firma, yeni amiral gemisinde Qualcomm’un son teknolojisini kullanmazsa asıl sürpriz o zaman olur.

Öte yandan telefonun Moto Mods benzeri sökülebilir parçaları olabileceği de söyleniyor. Örneğin telefonda daha fazla bataryaya ihtiyaç duyan birinin batarya modülü, daha iyi kamera isteyen kullanıcının da ona göre bir modül eklemesi söz konusu olabilir. Telefonun işletim sistemi ise şüphesiz ki Android 8.0 Oreo olacak.

Yukarıda bahsettiklerimizin henüz resmi olmadığını ve şimdilik yalnızca söylentilerden ibaret olduğunun altını da yeniden çizelim.

İlginizi çekebilir: Galaxy S9 Hakkında Tüm Bilinenler