Anasayfa Haber SpaceX, Falcon Heavy Testlerini Tamamladı

SpaceX, Falcon Heavy Testlerini Tamamladı

SpaceX uzay çalışmalarında önemli bir dönemeci daha geride bırakmayı başardı.

Elon Musk tarafından kurulan SpaceX, tekrar kullanılabilen Falcon 9 roketleriyle uzun süredir gündemden düşmüyor. Amerika’da faaliyet gösteren çok sayıdaki özel uzay ve havacılık firması arasından bu sayede sıyrılmayı başaran SpaceX, çeşitli kontratları da alabilmişti.

Ancak SpaceX için macera henüz başlıyor denebilir. Şimdilik yakın yörünge uçuşlarıyla yetinen şirketin uzun vadeli planları, yakın gelecekteki Mars ve diğer gezegenlere yapılacak uçuşlarda yer alabilmeyi gerektiriyor.

Fakat bunu yapabilmek için halen kullanılandan çok daha güçlü roketlere ihtiyaç var. Nitekim bir süredir şirketin geliştirdiği yeni ve daha güçlü Falcon Heavy için yapılan çalışmalar tamamlanmaya yaklaştı. Yeni roketin testlerini başarıyla bitiren SpaceX, bu sayede uzun menzilli uçuşları yapmaya iyice yaklaştı.

3 adet Falcon 9 motorunun gücünü birleştiren Falcon Heavy, her uçuşta 60 tondan fazla yük taşıyabilecek. Yükünü bıraktıktan sonra geri dönerek tekrar uçuşa hazır hale gelecek olan Falcon Heavy sayesinde, Ay ve Mars uçuşları için gereken araçları yüksek yörüngeye taşımak mümkün olacak.