Anasayfa Haber Putin, Yapay Zekayı Kritik Teknoloji Olarak Görüyor

Putin, Yapay Zekayı Kritik Teknoloji Olarak Görüyor

Putin öğrencilere hitap ederken yapay zekanın insanlık için kritik teknoloji olduğunu ifade etti.

Rusya Federasyonu başkanı Vladimir Putin, kısa süre önce öğrencilerle bir araya geldiğinde onlara geleceğin teknolojilerinden bahsetti. Rusya devlet haber ajansı RT tarafından geçilen bilgilere göre, Putin yapay zekayı dünya liderliği için anahtar teknoloji olarak tanımladı.

Putin’e göre yapay zeka alanında lider devlet, aynı zamanda dünyaya da hükmedecek. Putin bu teknolojinin önceden kestirilemeyecek tehlikeleri de beraberinde getirdiğini düşünüyor. Ancak bu teknolojinin tüm insanlığın faydasına olabileceğine de inanıyor.

Putin’in bu açıklamaları Elon Musk başta olmak üzere pek çok ünlü isimden farklı tepkiler aldı. Elon Musk attığı bir tweet ile devletler arasındaki yapay zeka yarışının Üçüncü Dünya Savaşı’nı tetiklemesinden korktuğunu belirtti.

Yapay zeka konusunda aktif çalışmalar yapan Elon Musk, bu çalışmaların belirli etik kriterlere göre yürütülmesi ve silahlanma için kullanılmaması gerektiğini vurguluyor. Musk’a göre stratejik kumandanın yapay zekaya devredilmesi, Terminator filmlerinde gördüğümüze benzer bir sonucu rahatlıkla doğurabilir.