Anasayfa Haber Jaguar Tamamen Elektrik Gücüne Geçiyor

Jaguar Tamamen Elektrik Gücüne Geçiyor

Jaguar yönetiminden gelen bir açıklama, şirketin gelecekle ilgili planlarını ortaya çıkardı.

Otomotiv sektörü hızla elektrikli araçlara yönelmeye devam ediyor. Pek çok Avrupa ülkesinin 2020 sonrasında fosil yakıtla çalışan araçları yasaklayacak olması da şüphesiz bunda hayli etkili. Ünlü İngiliz markası Jaguar da benzer bir yol haritasına sahip olduğunu resmen açıkladı.

Jaguar yönetimi, 2020 sonrasında çıkarılacak tüm modellerin ya tamamen elektrikli (EV) ya da hibrid motorlu olacağını duyurdu. Bu duyuruyla birlikte iki de prototip duyurusu yapıldı.

Prototip araçlardan ilki aslında 1968 model klasik bir Jaguar E-Type araca elektrik motoru ve batarya sisteminin entegre edilmesiyle hazırlanmış olan E-Type Zero. Bu araç şirketin geçmişiyle bağını simgeleyen bir tanıtım aracı olarak kampanyalarda boy gösterecek.

İkinci prototip ise şirketin 2040 sonrasında araçlarına uygulayacağı teknolojileri konu alan Jaguar Future-Type. Tamamen akıllı ve otonom sürüş yeteneğine sahip olan bu araç, ileride tüm otomobillerin toplum içinde paylaşımlı kullanılacağı fikri temel alınarak hazırlanmış.

Jaguar’ın yakın zamana yönelik planlarında ise I-Pace yer alıyor. 2018 yılında piyasaya sürülecek olan I-Pace şirketin ilk elektrikli SUV sınıfı aracı olacak. Aşağıda diğer prototipler için yayınlanan videoları da bulabilirsiniz.