Anasayfa Haber Google Drive Yakında Deri Değiştiriyor

Google Drive Yakında Deri Değiştiriyor

Google yakında Google Drive servisinin yerine iki farklı uygulamayı hayata geçirecek.

Google tarafından işletilen Google Drive servisi, kullanıcılara her yerden erişebilecekleri bir bulut veri depolama hizmeti sunuyor. Google hesabınızla bağlanabileceğiniz bu hizmette 15 GB alanı ücretsiz alıyorsunuz. Daha fazlasını isterseniz de bir abonelik ücreti ödemek gerekiyor. Bununla ilgili bir makalemizi de buradaki bağlantıda bulabilirsiniz.

Ancak Google tarafından gelen bir açıklamayla bu servisin 11 Aralık 2017 itibariyle şekil değiştireceği ortaya çıktı. Google Drive bu tarihten sonra iki farklı bölüme ayrılacak:

Backup and Sync: Son kullanıcılar için bulut depolama

Drive File Stream: Kurumsal kullanıcılar için bulut depolama

Gerçekte Google Drive servisinin alt yapısında bir değişiklik olmayacak. Yani depoladığınız bilgilerin silinmesi söz konusu değil. Ancak bu bilgilere ulaşmak için kullanacağınız uygulama yazılımı ve sunduğu özellikler değişecek.

Son kullanıcılar hesaplarına ve bilgilerine erişmek için Backup and Sync uygulamasına geçmek zorundalar. Bu uygulamanın çalışması kapanacak olan Google Drive uygulamasından çok da farklı olmayacak. Hatta mobil cihazlarda uygulama da pek değişmeyecek. Ancak PC ve Mac kullanıcıları yeni uygulamayı kurmak zorundalar.

Kurumsal kullanıcılar ise halen G Suite uygulamasını kullanıyorlar. Bunlar da yeni Drive File Stream uygulamasına geçecekler. Hatta şu an bu yeni uygulamanın bir önizleme sürümü de yayına girmiş. Drive File Stream ile gelecek en büyük özelliklerden biri, Windows 10’da da Fall Creators Update ile karşımıza çıkacak olan sanal dosya kopyalarının bilgisayarınızda görüntülenebilme imkanı olacak. Bu sistemde dosyaları bilgisayara indirmeden ve yer kaybetmeden görüntülemek mümkün olacak.