Anasayfa Haber Google’ın HTC’yi Satın Alabileceği İddia Ediliyor

Google’ın HTC’yi Satın Alabileceği İddia Ediliyor

Tayvan kaynaklı haberlere göre, Google ve HTC arasında satış görüşmeleri yapılıyor.

Tayvan kaynaklı yeni bir habere bakılacak olursa, Google yakında HTC’nin mobil cihazlar bölümünü satın alabilir. Tayvanlı haber sitesi Commercial Times tarafından yapılan habere bakılırsa, HTC ve Google arasındaki görüşmeler bir süredir sürüyor ve son aşamaya yaklaşılmış.

Commercial Times tarafından yayınlanan haberin herhangi bir güvenilir kaynak göstermediğini de ifade etmek gerek. Ancak HTC’nin genel durumunun pek parlak olmadığı da bir sır değil. Bundan 6 yıl önce mobil cihazlar pazarında %9 pay ile dördüncü sırada olan şirket, bu yaz son 13 yılın en düşük satış rakamlarına gerilemiş.

HTC’nin mobil bölümü dışında Vive VR bölümünü de ayrıca satmaya çalıştığı haberleri de piyasada dolaşıyor. Bu noktada Google’ın gerçekten HTC’nin mobil bölümünü alıp almayacağı merak konusu. Google bu satın almayı yaparsa, kendi telefon ve tabletlerini bağımsız olarak üretebilir hale gelecektir.

HTC ve Google zaten yıllardır Google tarafından çıkarılan telefon ve tabletlerde işbirliği yapıyordu. Bir diğer olası sonuç ise Google’ın HTC’yi satın almayıp, ortağı haline gelmesi olabilir. Google para sıkıntısı çekmiyor, HTC’ye finans desteği sağlamayı de tercih edebilir. Sonuç olarak önümüzdeki aylarda bu konuda bir gelişmenin olacağını düşünebiliriz.