Anasayfa Video Logitech G533 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Logitech G533 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Logitech G533 İncelemesi
Logitech G533 İncelemesi

Logitech G533 kablosuz oyuncu kulaklığı incelemesinde 7.1 DTS Surround destekli modelinin özelliklerini ve deneyimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz…

Kablosuz oyuncu kulaklıklarında kritik noktalar ses kalitesinin ötesinde sinyal gücü ve şarj ömrü oluyor. Uzun süre kullandığımız, yazılımını güncellediğimiz ve ayarlarını yaptığımız kulaklık ile öğrendiklerimizi Logitech G533 inceleme videosunda adım adım aktardık.

00:05 – G533 Logitech oyuncu kulaklıkları içerisinde üst orta segmentte yer alıyor.
00:30 – 40 mm Pro-G sürücüler stereo ve DTS Headphone:X sanal surround ses sağlıyor. Bunlar en üst seviye modellerde kullanılan sürücüler.
00:40 – Kablosuz verici 15 metre menzile sahip.
00:50 – USB kablosu sürücü güncelleme ve şarj için kullanılıyor.
01:00 – Menzil testi başarılı, duvar arkasından dahi kullandık.
01:24 – 350 gram ve hafif. Tasarım detayları ve malzeme yapısı.
01:38 – Kulaklık iç kaplamaları çıkartılıp yıkanabilen, hava alan örgü bir yapıya sahip.
01:53 – Kulaklık ayarı ve tepe destekler.
02:05 – Tuşlar ve kontroller kulaklığın üzerinde.
02:27 – Kafada takılıyken kontrol etme.
02:45 – Kulaklık çantaya sığacak şekilde yatay hale getirilebiliyor. Bunun için kulaklık kısımlarını içe doğru döndürüyoruz.
03:00 – Kullanıcı tarafından kolayca değiştirilebilen batarya.
03:10 – Ses kalitesi nasıl?
Surround ve Stereo.
03:23 – Logitech Gaming Software: Oyun yazılımı.
03:45 – Sürücü güncellemesi sorun giderip kaliteyi arttırıyor.
03:55 – Oyunlar taranıyor ve oyunlara özel profiller belirlenebiliyor.
04:12 – Müzikte Stereo ve ek müzik ayarları tavsiye ediyoruz. Spotify, Deezer ve müzik uygulamalarını, hatta YouTube videoları için Chrome’u ses profiline atayarak her seferinde ayar değiştirmekle uğraşmadan yüksek kalite elde edebilirsiniz.
04:55 – Oyun ve müzik ayarları.
05:02 – Şarkı ne kadar gidiyor? 15 saat vaat edilen süreye uygun bir dayanıklılık var. Normal kullanımda 2-3 günde bir şarja takmak yeterli oluyor. Az kullananlar haftada bir bile takabilir.
05:27 – USB şarj takılıyken de kulaklığı kullanabilirsiniz. Denedik, oluyor.
05:35 – Peki mikrofon nasıl? Parazit engelleme özelliği var.
06:00 – Deneme ses kaydı örneği ve ergonomik denemelerden görüntüler.
06:33 – Micro-Pop filtresi ufak ses patlamalarını azaltıyor.
Profesyonel ses kayıt ekipmanı seviyesinden elbette uzak, ancak Chat, oyun içi iletişim ve ufak kayıtlar için gayet güzel bir mikrofon.
06:47 – Oyunlar esnasında ses deneyimi gerçekten çevresel ve etkileyici. Müzik dinlerken Stereo performansı daha iyi.

Artılar: Ses kalitesi, yazılım desteği, kablosuz sinyal gücü, pil ömrü, uzun süre kullanımda rahatlık.
Eksiler: Firmware Update yapmazsanız ses kalitesini eksik alırsınız, ihmal etmeyin.

Sonuç itibariyle Logitech G533 çok güçlü ve kaliteli ses sunan, bunu kullanışlı bir mikrofon ile birleştiren başarılı bir kulaklık seti.

Üst modellere göre en güzel ve ayırt edici noktaları şunlar oldu: RGB LED ve ek özellikleri çıkartıp fiyatını daha erişilebilir hale getirirken, Pro-G sürücülere yani ses kalitesine ve ergonomik rahatlık sağlayan anahtar noktalara dokunmamışlar. Mikrofon da online oyunlarda telefonla konuşuyormuş gibi doğal bir ses sağlıyor. Bu profesyonel yayın kalitesi olmasa da bu seviyedeki bir kulaklık için çok iyi.

Her oyuncu kulaklığında olduğu gibi oyun ve müzik için farklı profiller kullanmanız tam performans almanızı sağlayacaktır. Eksilerde belirttiğimiz gibi Firmware güncellemesini yapmadan denerseniz, ilk yazılım sürümlerinde tek kulakta parazit ile karşılaşabilirsiniz. GÜncellediğinizde ortadan kalkacağı için bunu eksiden ziyade bir uyarı ve hatırlatma olarak belirttik.

İşlevsel, rahat ve yazılım desteği de olan, işini hakkıyla yapan bir oyuncu kulaklığı ortaya çıkmış. Türkiye’de 599 TL – 650 TL aralığında satın almak mümkün. Kablosuz olduğu ve yarı yarıya daha yüksek fiyatlı modellerdeki ses kalitesine sahip olduğu düşünülüldüğünde, bütçesi bu aralıkta olanlar için çok mantıklı.