Anasayfa Haber NVIDIA, GTX 1070Ti Modelini Çıkarabilir

NVIDIA, GTX 1070Ti Modelini Çıkarabilir

Çin kaynaklı bir foto, Nvidia’nın yeni bir Pascal ekran kartı tasarladığı söylentilerini güçlendirdi.

GeForce GTX 1080Ti piyasaya çıktığından beri Nvidia cephesinde ilginç bir sessizlik hüküm sürüyor. Bazıları bunu şirketin yeni bir Pascal ekran kartı tasarladığı şeklinde yorumluyordu.

Çin kaynaklı bir cep telefonu fotosu bu söylentileri yeniden canlandırdı. Söz konusu fotoda, GTX 1070Ti modeli bir ekran kartının varlığına dair bilgiler var. Bu fotoyla birlikte internete sızan bilgilere göre, Nvidia bir ara model daha hazırlıyor.

Bu söylentilere bakılacak olursa, Nvidia’nın GeForce GTX 1070Ti ekran kartında Pascal ailesinden GP104 grafik işlemcisi kullanılacak. 256-bit veriyolu kullanılan karttaki GP104 işlemcide 2304 adet CUDA çekirdeği bulunacak. Hafıza ise GDDR5 türü ve 8 GB kapasiteli olacak.

Nvidia’nın bu kartı fiyat olarak AMD’nin yeni Vega serilerine karşı konumlandıracağı iddia ediliyor. Bir senaryoya göre şirket GTX 1070 modelinin fiyatını hayli düşürecek ve 1070Ti modelini de açılan boşluğa yerleştirecek. Tabii bu söylentilerin hiçbiri doğrulanmadı. Ancak önümüzdeki bir kaç ay içinde gerçekliğini beraberce göreceğimizi düşünüyoruz.