Anasayfa Haber Apple, Toshiba Satışıyla Yakından İlgileniyor

Apple, Toshiba Satışıyla Yakından İlgileniyor

Apple’ın Toshiba’nın satışına 3 milyar dolar para ayırdığı iddia ediliyor.

Toshiba’nın NAND bellek tasarımı ve üretimi yapan bölümünü satmaya hazırlandığını daha önce de sizlere duyurmuştuk. Amerika’daki Westinghouse şirketine yaptığı yatırımlar, nükleer enerji sektörünün girdiği kriz nedeniyle zarar dönüşen şirket, bunu kapatmak için paraya ihtiyaç duyuyor.

Toshiba’nın bellek bölümü sektörde hayli güçlü, bu yüzden de birden fazla alıcı bu konuyla ilgileniyor. Ancak konuşulan rakamlar milyarlarca doları bulduğundan, tek bir bilişim firmasının bu satışı kendi başına tamamlaması hayli zor.

Bu yüzden de potansiyel alıcılar gruplar haline hareket ediyorlar. Alıcılardan biri Foxconn, diğeri ise arkasında Western Digital’in desteği olan KKR. Üçüncü alıcı ise Amerika kökenli bir yatırım şirketi olan Bain Capital.

Bain Capital de tek başına hareket etmiyor. Bu alışverişte Bain Capital’e Dell ve Seagate gibi iki büyük şirket destek veriyor. Yeni gelen bir habere göre ise Apple da Bain tarafında oyuna girmeye hazırlanıyor.

Bloomberg kaynaklı habere göre, Apple bu satış için 3 milyar dolar bütçe ayırmış. Satılan her türden Apple cihazın içinde NAND Flash belleklerin bulunduğunu dikkate alırsak, bu girişimin gayet mantıklı olduğunu görmek zor değil. Ancak rakipler arasındaki çekişme henüz sonuca bağlanmış değil.