Anasayfa Haber Obsidian Bağımsız Kalamayabilir

Obsidian Bağımsız Kalamayabilir

Oyun dünyasının sağlam isimlerini barındıran Obsidian, bağımsızlığını korumakta zorlanıyor.

Feargus Urquhart, Chris Avellone, Chris Parker, Darren Monahan ve Chris Jones gibi eski Black Isle çalışanları tarafından 2003 yılında kurulan Obsidian Entertainment zor zamanları atlatamıyor. Geçen yıllar içinde Knights of the Old Republic 2 ve Fallout: New Vegas gibi yapımlara da imza atan şirket, Ubisoft gibi dev firmalarla da ortak oyunlar çıkarmaya devam ediyor.

Ancak aradan geçen bunca zamanda şirketin finans durumunda çok da büyük gelişme olmamış. Obsidian CEO’su Feargus Urquhart tarafından yapılan açıklamalar, bağımsız kalmanın bedelini çok ağır ödediklerini ortaya koyuyor. Her ay bütçeyi doğrultmak için çabalayan Obsidian yönetimi, bunun için pek çok kıymetli oyunun isim haklarını dahi devretmek zorunda kalmış.

Bu yüzden de yönetim sonsuza kadar böyle gidemeyeceklerini ifade ediyor. Şirketten Chris Parker gibi önemli isimler, uygun bir alıcı çıkarsa anlaşmaya karşı olmadıklarının altını çiziyor. Geçmişte bu konuda bir kaç girişim olduysa da, anlaşma sağlanamamış.

Obsidian yönetiminden gelen bu mesajlar, şirketin acilen bir alıcı aradığı anlamına gelmiyor. Ancak yakın bir zamanda Obsidian’ın daha büyük bir şirketin alt markası haline geldiğini duyarsak da şaşırmayacağız.