Anasayfa Haber AMD-NVIDIA Rekabeti Yollara Taştı

AMD-NVIDIA Rekabeti Yollara Taştı

AMD ve NVIDIA arasındaki rekabet artık sadece ekran kartlarıyla sınırlı kalmayacak.

Otonom otomobiller henüz günlük hayata girebilmiş değil. Bunun en önemli sebebi otonom sürüş sistemlerinin tam anlamıyla güvenilir hale gelmemesi. Bu konuda en iddialı firmalardan biri olan Tesla bile geçen yıl yaşanan ölümlü bir kazadan sonra planlarını değiştirmek zorunda kalmıştı.

Tesla’nın haberlere konu olan kazasının sebebinin, şirketin geliştirdiği Autopilot sürüş sisteminin tüm olasılıkları görememesi olduğu söylenmişti. Bu sistemin önemli bir parçasını üreten MobilEye şirketiyle Tesla arasındaki işbirliği sona ermişti. MobilEye daha sonra Intel tarafından satın alınmıştı.

Ancak bu gelişmeler Elon Musk ve Tesla’nın 2019 yılında tam otonom sürüş sistemini piyasaya sürme hedefine engel olmamış gibi görünüyor. Tesla bu konudaki çalışmalarına devam ederken, bir yandan da farklı iş ortakları ve çözümler arıyor.

Bu potansiyel iş ortaklarından biri de AMD olabilir. Tesla’nın AMD tarafından sağlanan prototip işlemcileri Autopilot sisteminde denediği iddia edildi. Bu durum Tesla ile Nvidia arasında süren işbirliğine nasıl etki edecek henüz belli değil. Fakat bir rekabetin varlığı da şüphe götürmüyor.

Henüz ne Tesla, ne de AMD tarafından bu konuyla ilgili bir resmi açıklama gelmedi. Ancak söylentiler bile AMD’nin hisse fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Otonom sürüş sistemleri pazarı yakın geleceğin en önemli pazarlarından biri olarak kabul ediliyor.