Anasayfa Haber SpaceX Yeni Uydu Ağı Starlink İçin Hazırlanıyor

SpaceX Yeni Uydu Ağı Starlink İçin Hazırlanıyor

Elon Musk’ın uzay çalışmalarında bir sonraki adım internet için uydu ağı kurmak olacak.

Elon Musk’ın uzay ve havacılık şirketi SpaceX bir yandan yeni ve daha güçlü roketler geliştirmeye devam ederken, bir yandan da bu roketlerle çeşitli özel ve tüzel müşterilerin uydularını yörüngeye taşıyor. Ancak Musk yakında kendi uydularını da fırlatmaya başlayacak.

SpaceX’in bir süredir üzerinde çalıştığı bu uydu ağı projesinin resmi adı büyük ihtimalle Starlink olacak, çünkü bu markanın patenti şirket tarafından bu konu için alınmış. Musk’ın yapmak istediği şey, 2019 yılından itibaren kendi haberleşme uydularını yörüngeye oturtmak.

Yerden 1,150 ila 1,350 kilometre yıkarıda yörüngeye oturtulacak binlerce mikro uydudan oluşacak olan Starlink uydu ağı, tüm gezegen çapında hızlı internet erişimi ve haberleşme hizmeti verecek. Musk bu sayede tüm gezegeni internete bağlamayı planlıyor.

Halen kullanımda olan uydularla sağlanan internet erişimindeki sürat pek iyi değil, ayrıca maliyetler çok yüksek. Bu yüzden de kullanıcı kitlesi hayli sınırlı kalıyor. Musk’ın Starlink uydu ağı ise çok hızlı internet erişimini, düşük maliyetle sağlamayı planlıyor.