Anasayfa Haber AMD Artık CrossFire Markasını Kullanmayacak

AMD Artık CrossFire Markasını Kullanmayacak

AMD’nin CrossFire markasını artık yazılımlarda göremeyeceğiz.

Birden fazla AMD Radeon ekran kartını bir arada çalıştırmaya imkan veren teknolojiyi yıllardır CrossFire adı altında tanıdık. AMD’nin CrossFire markası bu konuda tıpkı NVIDIA’nın SLI tanımı gibi kullanıcıların kafasına yerleşmiş bir isimdir.

Ancak AMD son sürücü güncellemesiyle birlikte CrossFire adını kullanmayı bırakmış görünüyor. Bu konuda AMD tarafından gelen açıklama ise, teknolojik gelişmelerin artık bu CrossFire adını kullanmaya gerek bırakmadığı yönünde.

Burada şunun altını çizmek gerekiyor; AMD aynı anda birden fazla Radeon ekran kartını birlikte çalıştırmak için gereken desteği ortadan kaldırmıyor. Yani isteyen yine iki ya da daha fazla ekran kartını yanyana takarak çalıştırabilecek. Sadece bu teknolojinin adı CrossFire olarak anılmayacak.

AMD’nin CrossFire adını bırakmasının arkasındaki teknik sebebin ise DX 11 ve DX 12 arasındaki teknolojik farklar olduğu ifade ediliyor. DirectX 11 altında birden fazla grafik işlemciyi birlikte çalıştırmak için kullanılması gereken teknikler, DirectX 12’nin gelişiyle birlikte geçmişte kalmış oldu. AMD ise yeni nesil ekran kartlarında DX 12’ye öncelik veriyor. CrossFire adının bırakılması da bu değişime işaret ediyor.