Anasayfa Haber minerBlock İle Dijital Madencileri Tarayıcınızdan Uzak Tutun

minerBlock İle Dijital Madencileri Tarayıcınızdan Uzak Tutun

Bilgisayarınızın isteğiniz dışında madencilik için kullanılmasını minerBlock ile engelleyebilirsiniz.

Dijital madencilik günümüzün en çok konuşulan teknoloji başlıklarından biri. Madencilik ile elde edilen sanal para birimlerinin anonim ve takip edilemez olmasının sağladığı katkılar, bu para birimlerinin popülaritesini oldukça arttırmış durumda.

Her ne kadar dijital madencilik ile uğraşan kesimin önemli bir kısmı bu iş için kendi kurdukları sistemleri kullansa da, özellikle bazı internet sitesi sahipleri sitelerini ziyaret eden kullanıcıların CPU gücünü, kullanıcılardan izin almadan kullanabiliyor.

Dünyanın en popüler torrent portallarından biri olan The Pirate Bay‘in geçtiğimiz haftalarda bu yöntemi kullanarak gelir elde ettiği ortaya çıktığından beri çeşitli geliştiriciler bu tip izinsiz madenciliği engellemek için farklı çözümler aramaya başladı. CryptoMineDev tarafından hazırlanan minerBlock uzantısı tam da bu amaçla kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumda.

Chrome Web Mağazası üzerinden ücretsiz olarak tarayıcınıza ekleyebileceğiniz minerBlock, dünya çapında bilinen tüm dijital madencilerin kaydını tutuyor ve bu madencilerin tarayıcınız aracılığıyla CPU’nuza erişmesini engelliyor.

Şimdilik sadece Chrome üzerinde kullanılabilen bu uzantı, geliştiricinin açıklamasına göre ilerleyen zamanlarda Firefox için de kullanılabilir olacak.