Anasayfa Haber GoPro Hero 6 Black Tanıtıldı

GoPro Hero 6 Black Tanıtıldı

4K çözünürlükte 60 FPS video çekebilen en yeni GoPro Hero 6 modeli raflardaki yerini almaya başladı.

GoPro, 28 Eylül’de San Francisco’da düzenlediği etkinlikte en yeni kamerası Hero 6 Black’i tanıttı. Hero 5 ile aynı tasarıma sahip olan Hero 6 Black’in en büyük avantajı ise daha yüksek FPS değerlerinde çekim yapabilmesi. Ayrıca bu model için özel üretilmiş yeni işlemci sayesinde GoPro daha hızlı çalışacak ve daha iyi görüntüler elde edecek.

Hero 6 Black ilk bakışta 60 FPS’de 4K video çekebilme yeteneği ile dikkat çekiyor. GoPro kameralar son birkaç nesildir 4K video çekebiliyordu. Ancak 60 FPS desteği Hero 6 Black ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Daha yüksek kare hızına sahip olması Hero 6 Black’in hem daha akıcı görüntüler elde etmesine hem de daha yüksek çözünürlüklerde slow motion kullanmasına olanak sağlıyor.

Slow motion tahmin edilebileceği gibi Hero 6 Black’in en önemli pazarlama noktalarından biri. Kullanıcılar Hero 6 Black ile birlikte 2.7K çözünürlükte 120FPS, 1080p çözünürlükte de 240 FPS hızında çekim yapabilecek. Bu da sırasıyla herhangi bir takılmaya maruz kalmadan görüntünün 5 ve 10 kat yavaşlatılabileceği anlamına geliyor. Yeni GoPro modeli ayrıca daha hızlı veri aktarımı için 5GHz Wi-Fi desteği sunuyor.

Hero 6 Black’in kamerası hala JPG, RAW ve geniş dinamik açı formatlarında, 12 MP çözünürlüğünde fotoğraf çekiyor. Ancak Hero 5’in aksine yeni modelin düşük ışıkta daha iyi performans elde edeceği iddia ediliyor. Ek olarak Hero 6 Black daha iyi görüntü sabitleme vadediyor ancak bu işlemi hala dijital bir şekilde gerçekleştiriyor.

Bir önceki model olan Hero 5’in bazı özellikleri yeni modele de taşınmış durumda. Hero 6, aynı Hero 5 gibi belirli bir derinliğe kadar su geçirmiyor. GPS, 2 inç LCD ekran, ses kontrolü ve anlık düzenleme özellikleri de Hero 5’ten Hero 6’ya geçiş yapan özellikler arasında.

Socionext adlı bir şirket tarafından üretilen özel GP1 işlemcisi, Hero 6 Black’in bu özelliklerin altından kalkmasına yardımcı oluyor. Üç yıldır geliştirme aşamasında olan GP1, yolun en başından beri GoPro kameralara gücünü veren Ambarella işlemcilerin yerini almış durumda.

GoPro Hero 6 Black, ABD’de 499 dolar fiyat etiketi ile raflardaki yerini almaya başladı.