Anasayfa Video AMD Radeon Relive Rehberi

AMD Radeon Relive Rehberi

AMD’nin oyun içi ve masaüstü video kayıt özelliği Radeon ReLive’in nasıl kullanılacağına bakıyoruz.

Radeon ReLive, AMD’nin yeni nesil  harici masaüstü ve dizüstü ekran kartları için kullanıma sunduğu bir kayıt ve yayın özelliği. ReLive, doğrudan Crimson sürücüsü ile geliyor ve sürücüyü kurarken bu  özelliği devreye sokabiliyorsunuz. Öte yandan bu özellik varsayılan olarak kapalı geliyor. Radeon Settings içerisinde devreye sokabiliyorsunuz.

Yazılım oyun içi video kaydı, masaüstü kaydı ve popüler servislere yayın yapma gibi özellikleri destekliyor. ReLive ile özel bir bağlantıya dahi yayın yapabiliyorsunuz. ReLive bunlara ek olarak 4K kayıt yapma imkanı da sunuyor. Burada 360p çözünürlükten 2160p, 4K’ya kadar ayar yapmak mümkün. FPS olarak da 30 ile 60 FPS destekleniyor. Ayarlar altında bit ayarı olması da beğenimizi kazanan bir başka nokta. Burada 100 Mbit’e kadar yüksek kalitede kayıt yapmak mümkün.

ReLive, AVC (H.264) veya HEVC (H.265) formatında video kaydedebiliyor. Bu işlem tamamen GPU tarafından yapıldığından dolayı kayıt esnasında işlemci darboğazı gibi bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Yaptığımız testlerde ReLive devreye sokulunca devasa bir FPS düşüşü görmediğimizi de belirtelim.

Kayıtlar varsayılan olarak Videolar klasöründeki ReLive içine kaydediliyor. Dilerseniz farklı bir klasör de seçebiliyorsunuz. Yine Relive ile yaptığınız kayıtlara oyun içi sese ek olarak mikrofon sesinizi de eklemek mümkün. Mikrofon sürekli açık olmasın diyorsanız bas konuş özelliğini de kullanabilirsiniz.

Mikrofona ek olarak kamera görüntüsünü de ReLive kayıtlarına dahil edebilirsiniz. Hatta dilerseniz kameranıza PNG formatında hazırladığınız çerçeve bile ekleyebilirsiniz. Bütün ayarları yaptıysanız Alt + Z tuşu ile ReLive görev çubuğunu açıp kayda başlayabilirsiniz. Dileyen kullanıcılar kaydın başına sistem özelliklerini de yerleştirebilir.

Yaptığımız testlerde Rx 560 kullanarak ReLive ile hem CS:GO hem de Quake Champions kaydını sorunsuz bir biçimde gerçekleştirdik. Bütün bu işlemleri harici bir PC ile Elgato Game Capture HD 60 S kullanarak elde ettik.

Son olarak Relive bütün AMD GPU’larla çalışmıyor. Destekleyen erkan kartları  listesi ise şu şekilde:

AMD CGN Mimarisi ve Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10 destekleniyor.

ReLive İndirin: Radeon Software Adrenalin Edition

Ürün ailesi:

  • Radeon™ RX 500 Serisi
  • Radeon™ RX 400 Serisi
  • Radeon™ Pro Duo
  • AMD Radeon™ R9 Fury, R9 300, R7 300 Serisi
  • AMD Radeon™ R9 200, R7 200, R5 300, R5 240 Serisi
  • AMD Radeon HD 8500 – HD 8900 Serisi (M tipi dahil)
  • AMD Radeon HD 7700 – HD 7900 Serisi (M tipi dahil)
  • AMD Radeon™ R9 M300, R7 M300, R5 M300 Serisi
  • AMD Radeon™ R9 M200, R7 M200, R5 M200 Serisi