Anasayfa Haber Honda, Acil Durumlar İçin Yeni Robot Geliştiriyor

Honda, Acil Durumlar İçin Yeni Robot Geliştiriyor

Honda’nın tanıttığı yeni robot prototipi E2-DR her türden felakete karşı tasarlanıyor.

Doğal afetler Japonya’da hayatın önemli bir parçası denebilir. Japonya eskiden beri her türden felakete karşı hem altyapısını, hem de sivil savunma teşkilatını geliştiriyor. Ayrıca Japon teknoloji şirketleri devamlı insan gücünün yetmediği durumlar için yeni makineler de tasarlıyor.

Robotik konusunda hayli ileri olan Japon şirketleri, acil durumlara müdahale edecek robotlar da tasarlıyorlar. Bunlardan biri de Honda tarafından geliştirilen E2-DR prototipi. Honda’nın yıllardır robot teknolojileri konusundaki çalışmalarının bir ürünü olan E2-DR kısa süre önce resmen tanıtıldı.

İnsan formunda tasarlanan bu robot, her türden felaket anında kurtarma ekiplerine yardımcı olacak. Suya, toza ve yüksek ısıya dayanıklı olarak tasarlanan E2-DR, sıradan bir insandan daha güçlü olacak.

Honda şimdilik bu robotu üretmeye niyetli değil, geliştirme çalışmalarının daha uzun süre devam etmesi planlanıyor. Ancak çok da uzak olmayan bir gelecekte, bu türden robotları özel şirketler ve devlet kurumları tarafından sahada kullanılırken görmeyi bekleyebiliriz.