Anasayfa Haber Tüm Yahoo Hesaplarının Kırıldığı Açıklandı

Tüm Yahoo Hesaplarının Kırıldığı Açıklandı

Yahoo hesaplarının tamamının saldırılardan etkilendiği açıklandı.

Bir zamanların internet devi Yahoo, kısa süre önce Amerikan telekom devi Verizon tarafından satın alınmıştı. Yanlış kararlar ve kötü yönetim politikaları yüzünden değeri her geçen yıl eriyen şirketin hayli ucuza satıldığı da söylenebilir.

Ancak alışveriş gerçekleştikten sonra Verizon yönetimi tarafından yapılan soruşturmalar, Yahoo’nun aslında açıklanandan çok daha derin sorunları olduğunu ortaya çıkardı. Yahoo satılmadan kısa süre önce kullanıcı hesaplarının çok önemli bir kısmının hacker saldırısına uğradığı açıklanmıştı.

Yapılan açıklamalar bu saldırıların aslında 2013 yılında gerçekleştiğini ve sonrasında da devam ettiğini gösteriyordu. Ancak Verizon tarafından yapılan yeni soruşturmalar durumun aslında açıklanandan çok daha kötü olduğunu ortaya çıkardı.

Yaklaşık 3 milyar civarındaki Yahoo kullanıcı hesaplarının tamamının saldırılardan etkilendiği ortaya çıkmış. Kullanıcı bilgilerinden şifrelerine dek hemen her türden bilgi ele geçirilmiş.

Yahoo her ne kadar verilerin büyük kısmının şifreli olduğunu iddia etse de, soruşturmada şirketin kullandığı şifreleme yöntemlerinin de hayli eski ve güvensiz olduğu ortaya çıkmış. Ne diyelim, eğer halen Yahoo kullanıyorsanız belki de bırakma zamanı çoktan gelmiştir!