Anasayfa Haber Firefox Artık XP Ve Vista Desteklemeyecek

Firefox Artık XP Ve Vista Desteklemeyecek

Mozilla Vakfı yönetimi eski Windows sistemlere desteği bitireceklerini açıkladı.

Microsoft’un tüm çabalarına rağmen, eski Windows sürümlerini kullanmaya devam eden bir kullanıcı kitlesi mevcut. Özellikle Windows XP çeşitli sebeplerden dolayı halen yaygın olarak kullanılıyor.

Ancak yazılım üreticileri için geçmişte kalan ve Microsoft’un da artık destek vermediği Windows sürümlerine hizmet etmek pek mantıklı değil. Microsoft Windows XP için resmi desteği 2014, Windows Vista için desteği ise 2017 yılında resmen sonlandırmıştı.

Durum böyle olunca yazılım şirketleri de bu eski sürümlerden yavaş yavaş el çekmeye başlamışlardı. Google, Chrome tarayıcısında bu eski sürümlere verilen desteği 2016 yılında kesmişti. Mozilla ise Firefox tarayıcısındaki desteğini 2017 yılına kadar uzatmıştı.

Ancak şirket içi görüşmelerden sonra Mozilla Vakfı da XP ve Vista için verilen desteği kesme kararı aldıklarını açıkladılar. Zaten kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Mozilla Vakfı’nın kaynakları hayli kısıtlı. Olan kaynakları da bu kadar eski sürümleri desteklemeye harcamama kararı almaları çok doğal.