Anasayfa Haber Foxconn’un Yeni Amerika Fabrikasının Yeri Açıklandı

Foxconn’un Yeni Amerika Fabrikasının Yeri Açıklandı

Foxconn yeni fabrikasını Wisconsin eyaletinde kurmaya karar verdi.

Amerika Birleşik Devletleri bir süredir işsizlikle mücadele etmek ve refahı artırmak için önlemler alıyor. Geçmişte ülke dışına kaçan üretim işlerini yeniden geri kazanmak da bu girişimde büyük rol oynuyor.

Trump yönetimi iktidara geldiğinden beri hem Amerikan, hem de yabancı şirketlere üretimlerini ABD içine taşımaları için baskıda bulunuyor. Ancak sadece baskıda bulunmakla yetinmeyip, çeşitli imkanlar da sunuyorlar. Bu iki unsur birleşince, ABD pazarında rol oynamak isteyen şirketler yatırım yapmaya başladılar.

Bunlardan biri de Çinli Foxconn oldu. Foxconn dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri ve Apple’ın da bir numaralı iş ortağı. ABD pazarındaki gücünü artırmak isteyen şirket, yeni fabrikayı Wisconsin eyaletindeki Mount Pleasant kasabasında kurma kararı almış.

Wisconsin eyalet yönetimi bu kararı desteklemek için şirkete 3 milyar dolarlık yardım sözü vermiş. Ayrıca fabrikanın kurulacağı Racine ilçesi de 764 milyon dolarlık bir destek sağlayacak. Fabrikanın maliyeti ise 10 milyar dolar civarında olacak.

Cep telefonlarından otomobillere kadar pek çok sektörde kullanılan LCD ekranları üretecek olan yeni fabrikanın bölgede yaklaşık 13.000 kişiye iş sağlayacağı öngörülüyor. Ayrıca Foxconn ile iş yapan 150 civarında şirketin de bölgeye geleceği tahmin ediliyor.