Anasayfa Haber Microsoft Edge Yakında Mobil Cihazlara Geliyor

Microsoft Edge Yakında Mobil Cihazlara Geliyor

Microsoft yeni Windows güncellemesiyle birlikte PC ve mobil cihazları daha da yakınlaştırmayı hedefliyor.

Microsoft’un Internet Explorer tarayıcısı kullanıcılara arasında yavaş ve hantal olarak bilinir. Şirket bu yüzden daha hızlı olan Edge tarayıcısını Windows 10 ile birlikte pazara sürmüştü.

Ancak çıkışından bu yana geçen zamanda Edge tarayıcısı sadece PC ile kısıtlı kaldı, mobil sürümü bir türlü çıkmadı. Ancak şirket bu durumu yakında yayınlanması planlanan Fall Creators Update güncellemesiyle değiştirmeyi planlıyor.

Edge tarayıcısının iOS sürümü şimdiden denemeye açılmış, Android sürümünün de yakında yayınlanacağı bildiriliyor. Ancak her iki platformda da test sürümünü kullanabilmek için Insider olmak gerekecek.

Microsoft’un Edge tarayıcısının mobil sürümünde dikkat çeken en önemli özellik, mobilde görmekte olduğunuz sayfaları PC üzerinde de görmenize imkan tanıyacak olan “Continue on PC” ve türevi seçeneklerin varlığı. Bu seçenek aslında tarayıcının Google’ın Chrome tarayıcısı gibi cihazlar arasında otomatik eşitleme yapmadığını gösteriyor. Fakat uzun vadede bunun da mümkün kılınacağı söyleniyor.