Anasayfa Haber Mount & Blade 2 Yeni Bir Oyun Dinamiği Getiriyor

Mount & Blade 2 Yeni Bir Oyun Dinamiği Getiriyor

Taleworlds tek kişilik oyunda bulunacak yeni bir özelliği açıkladı.

Taleworlds tarafından yapımı süren Mount & Blade 2: Bannerlord için son zamanlarda hayli bilgi verildi ve videolar da yayınlandı. Ancak verilen bilgilerin büyük kısmı oyunun multiplayer tarafı hakkındaydı. Oysa M&B oyuncularının büyük kısmı işin tek kişilik tarafını da ciddi biçimde merak ediyor.

Bu konuda Taleworlds ekibinden yeni bir açıklama geldi. Tek kişilik oyunda, daha önce kullanılmayan yeni bir unsur bulunacak. “Influence” olarak tanımlanan ve lisanımıza “etki” olarak çevirebileceğiniz yeni unsur, komutanların kendi krallıkları içindeki gücünü doğrudan etkileyecek.

Çarpışma kazanarak, fetih yaparak ve diğer pek çok yoldan elde edilecek olan “etki” sizin krallığın diğer beyleri arasındaki konumunuzu doğrudan etkileyecek. Bu “etki” orduların gücünü de doğrudan etkileyecek ve biriktirildiği gibi harcanabilecek.

Bazı açılardan orijinal oyunda bulunan “ün” (Renown) unsuru ile benzerlikler gösteren “etki”, çok daha etkili kullanılabilen, ama kazanması zor ve harcaması gerekli bir kaynak olacak gibi görünüyor. Tabii bunu görmek için oyunun çıkmasını bekliyoruz, ancak henüz bir çıkış tarihi mevcut değil.