Anasayfa Haber Mech Warrior 5 Aslına Sadık Olacak

Mech Warrior 5 Aslına Sadık Olacak

Piranha Games yeni oyunda BattleTech evrenini hayli detaylı ele alıyor.

Piranha Games tarafından geçen yıl duyurulan Mech Warrior 5: Mercenaries için henüz kesin bir çıkış tarihi verilmedi. Ancak oyunla ilgili son açıklamalar, şirketin BattleTech evrenini çok dikkatli ele aldığını gösteriyor.

Piranha Games tarafından 6 yıldır sürdürülen Mech Warrior Online üzerinde yapılan çalışmalar yeni oyuna da yansıtılmış. MW 5 tamamen tek kişilik bir oyun olarak tasarlanıyor. BattleTech evrenindeki 3.000 civarındaki yıldız sisteminden yaklaşık 300 tanesi oyun haritasında yer alacak.

Oyuna doğrudan iflas etmek üzere olan bir paralı asker şirketinin başına geçerek başlayacağız. Elimizdeki kırık dökük tek Mech ve az miktarda krediyle ufak kontratlar alarak şirketi ayakta tutmaya ve büyümeye çalışacağız. Bu arada ihtiyacımız olan pilot ve Mech gibi şeyleri de ağırlıklı olarak Free Market üzerinden temin etmemiz gerekecek.

Ancak oyunda karşımıza çıkan görevler, satın alınacak mallar, düşmanlar ve daha pek çok önemli detay, 300 sistemden oluşan haritanın neresinde bulunduğumuza göre değişecek. Sadece bununla da kalmayacak, zamanın akışı da yeni olayları ve teknolojileri beraberinde getirecek. Hatta bir noktada Clanların gelişine de şahit olacağız.

Piranha Games bu oyun için Unreal 4 motorunu kullanıyor. Olaylar geniş ve çok çeşitli araziye sahip gezegenler üzerinde geçecek. Oyunun çıkış tarihi belli olmasa da, görsellerden anlaşıldığı kadarıyla çalışma hayli ilerlemiş. Belki 2018 yılında kendimizi yine bir Mech kokpitinde bulabiliriz.