Anasayfa Haber Samsung, Note 9 İçin Optik Parmak İzi Okuyucu Arıyor

Samsung, Note 9 İçin Optik Parmak İzi Okuyucu Arıyor

Samsung’un bir sonraki üst seviye telefonunda optik parmak izi okuyucusu kullanması bekleniyor.

Samsung Note 8 piyasaya çıkalı pek fazla olmadı ama daha şimdiden bir sonraki model hakkında söylentiler çıkmaya başladı. Samsung’un en prestijli modellerinden biri olduğu için yeni telefonun geliştirilmesine çoktan başlanmış olması pek şaşırtıcı da değil.

Yeni haberlere göre Samsung bir sonraki modelin optik parmak izi okuyucu teknolojisini yerleştirmeye hazırlanıyor. Hatta bunun için gereken prototipler de iş ortakları tarafından şimdiden şirkete teslim edilmiş. Prototip gönderen isimler olarak da BeyondEyes, Samsung LSI ve Egis gibi şirketler anılıyor.

Optik parmak izi okuyucular sayesinde parmak izi okuma işini doğrudan ana ekran üzerinden yapmak mümkün oluyor. Bu da telefonun ana ekran alanını daha büyük tutmaya izin veriyor. Ayrıca tasarımcılar klasik parmak izi okuyucuyu telefonun kenarına köşesine sokuşturmak zorunda kalmıyorlar. Yani kullanıcı için de önemli bir kullanım kolaylığı sağlanıyor.

Ne var ki optik okuyucuyu ekrana entegre etmek hem zor, hem de pahalı bir iş. Bu yüzden de çoğu şirket bununla uğraşmayıp, yüz tanıma gibi teknolojilere yöneliyor. Yüz tanıma teknolojisi telefonda mevcut kameraları kullandığından daha ucuza geliyor. Fakat bu teknolojinin de kesin güvenlik sağlayamadığı ortaya çıktı. Samsung ise yüz tanımayla birlikte parmak izlerini de kullanmaya devam etmeyi planlıyor gibi görünüyor.