Anasayfa Haber Nissan, Uzaktan Kumandalı GT-R İle Piste Çıktı

Nissan, Uzaktan Kumandalı GT-R İle Piste Çıktı

Nissan tarafından tasarlanan GT-R/C, PS4 kumandasıyla sürülebiliyor.

Spor otomobilleriyle de ülkemizde tanınan Nissan, GT-R modeli bir yarış otomobilini uzaktan kumandalı olarak yeniden düzenledi. GT-R/C olarak anılan uzaktan kumandalı araç, profesyonel yarışçı Jann Mardenborough tarafından pistte denendi.

Nissan’ın GT-R spor otomobiline yerleştirilen robotik kumanda düzeneği ve bilgisayar kontrolcüsü, doğrudan bir PS4 oyun kumanda kolu tarafından yönetiliyor. Kumandayı eline alan Mardenborough, aracı rahat görebilmek için bir helikopterle pistin üzerinde yükselmiş.

Aşağıda videosunu izleyebileceğiniz deneme turu esnasında Mardenborough yönetimindeki GT-R/C düzlüklerde rahatça 200 kilometrenin üzerinde süratlere ulaşmış. Nissan’ın bu projesinin iki amacı var. Bunlardan ilki şirketin Gran Turismo yarış oyunu serilerindeki varlığını kutlamak. Serinin yeni oyunu Gran Turismo Sport 18 Ekim tarihinde resmen piyasada olacak.

Nissan bu aracı aynı zamanda başta İngiltere olmak üzere okullarda düzenleyeceği tanıtım programlarında da kullanmayı planlıyor. Bu sayede gençlerin ilgisini çekmeyi ve gelecekte daha fazla öğrencinin ilgili alanlara yönelmesini sağlamayı amaçlıyorlar.